23 oktober 2019

Ben jij al ingeschreven voor Mijn Spaarrente? Dan heb je vorige week weer een Sparen Nieuwsbrief van ons ontvangen. Heb je 'm gemist? De inhoud vind je hieronder, maar dan is het natuurlijk wel slim om die inschrijving meteen even te regelen... dan krijg je altijd de laatste nieuwtjes over sparen in je mailbox.

Inschrijven voor Mijn Spaarrente

Spaartips, spaarrente en spaartaks

Zo – het is alweer even geleden dat je van ons een mail kreeg met nieuws over sparen. In de afgelopen maanden is er wel het nodige gebeurd dat van belang is voor spaarders - en dan doelen we niet alleen op de steeds verder dalende spaarrente. Wat dacht je van de plannen voor de belasting op spaargeld, en de commotie rondom de kans op een negatieve spaarrente....

Wist je trouwens dat we onze blogs ook altijd plaatsen op onze Facebookpagina? En dat je ze ook eenvoudig kunt volgen via Twitter? Dan zie je ze meteen als we ze gepubliceerd hebben, wel zo actueel.

Roland Bieleveldt en Anneke Ranzato
namens het hele team van VanSpaarbankVeranderen.nl


15 oktober 2019: Lage rente: vloek én zegen
De extreem lage rente is een vloek voor spaarders en voor onze pensioenen, maar ondertussen prettig voor hen die geld lenen met een lening of hypotheek.

9 oktober 2019: Wat als sparen niet lukt?
Sparen is niet voor iedereen makkelijk. Wat als het niet lukt? Check onze spaartips en wees niet te trots om anderen te vragen om mee te denken.

2 oktober: Wat moet je dán met je spaargeld?
De spaarrentes daalden deze week nog verder... dramatisch, maar wat moet je dán doen met je spaargeld? Welke alternatieven zijn er voor die spaarrekening?

25 september: Negatieve spaarrente.... verbieden of niet?
We raken niet uitgepraat over een negatieve spaarrente. Zouden banken het doen? Wat zou jij dan doen? En gaat de minister zo'n boete op spaargeld verbieden?

11 september: Spaargeld €440.000 belastingvrij? Nee.... € 400!
Koppen schreeuwen dat spaarders tot €440.000 geen belasting meer hoeven te betalen vanaf 2022. Eigenlijk gaat het om € 400 belastingvrij rendement...

21 augustus: Het idee van een negatieve spaarrente
Een negatieve spaarrente... het is nog niet zover maar wie weet... Wat doe jij als je moet betalen om te sparen bij je bank? Wat zijn jouw alternatieven?

31 juli: Minderen voor kinderen
Geld besparen kun je doen voor een groeiend spaarsaldo of voor kinderen in armoede. Met de app Minderen voor Kinderen krijg je bespaartips en kun je doneren.

24 juli: Pubers en sparen – wat mag je verwachten?
Je kinderen financieel verstandig afleveren - dat wil je als ouder. Wat kun je daarvoor doen? En hoe werkt dat als ze pubers zijn... wat mag je dan verwachten?

17 juli: 8 tips om beter te sparen
Goed sparen is niet altijd makkelijk - VanSpaarbankVeranderen helpt met 8 tips om beter te sparen. Over paplepels, toestemming vragen en drempels opwerpen.

10 juli: Spaartaks: komt er belasting over werkelijk rendement?
Bij de huidige belastingheffing over spaargeld lever je in: de belasting is meer dan je rente. Is belasting over werkelijk rendement de oplossing?

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op woensdag 23 oktober 2019

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.