Het vergelijken van spaarrentes om zo de hoogste spaarrente te vinden lijkt heel gemakkelijk. Dat is het ook, als de voorwaarden van de spaarrekeningen precies gelijk zijn. Bij een verschil in de voorwaarden is het aan u om te kiezen wat u het belangrijkst vindt. Wij helpen u om de hoogste spaarrente in Nederland te vinden!

Wat is de hoogste spaarrente in Nederland?

De hoogste spaarrente in Nederland is momenteel 3,75 % bij Trade Republic. Bij Trade Republic is echter vooraf onduidelijkheid over het garantieland, daarom staat deze rekening niet in onze vergelijkingen van spaarrentes.

Meer info over sparen bij Trade Republic >>

De hoogste spaarrente met duidelijkheid over de spaargarantie is momenteel 3,50%. Deze spaarrente krijgt u op een spaarrekening van Banca Progetto (via Raisin). Geld dat u op deze spaarrekening zet valt onder het Italiaanse depositogarantiestelsel (Fondo Interbancario di Tutela dei Depositi).


Alle spaarrekeningen vergelijken  >>

Wat is de hoogste spaarrente met Nederlandse spaargarantie?

De hoogste spaarrente met Nederlandse spaargarantie is voor veel spaarders belangrijk. Zij willen liever niet (al) hun spaargeld in het buitenland parkeren. 

Van de spaarrekeningen die vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel geeft de rekening van Yapi Kredi op dit moment de hoogste rente: 2,60%.


Hoogste spaarrente onder Nederlands garantiestelsel  >>

Hoe vind ik de hoogste spaarrente?

Het vinden van de hoogste spaarrente is een eenvoudige zaak met de vergelijkingen van VanSpaarbankVeranderen.nl. Wij hebben alle spaarrekeningen en deposito's die u in Nederland kunt openen overzichtelijk op een rij gezet - met de bijbehorende huidige rentes en voorwaarden. 

Waar moet ik aan denken bij het kiezen van een spaarrekening?

Bij het kiezen van een spaarrekening moet u naar een aantal zaken kijken. Natuurlijk naar de spaarrente, maar ook naar:

 • de spaarvorm
 • het spaarland (en de bijbehorende spaargarantie)
 • de spaarbank

Het is verstandig om de keuze voor een spaarrekening zorgvuldig te maken. En om regelmatig na te gaan of uw spaarkeuze nog steeds de beste is.

Welke spaarvorm kan ik het beste kiezen?

De spaarvorm die u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw wensen. We hebben verschillende vergelijkingen:

 • Spaarrekeningen zonder voorwaarden
 • Alle spaarrekeningen
 • Depositosparen

Wat is sparen zonder voorwaarden?

Sparen zonder voorwaarden is sparen in alle vrijheid. U kunt hierbij eenvoudig kiezen voor de spaarrekening met de hoogste rente, rekening houdend met het land van de spaargarantie. 

Wat bedoelen we met 'alle spaarrekeningen?

In de vergelijking van Alle spaarrekeningen vindt u spaarrekeningen zonder en mét voorwaarden door elkaar, gerangschikt naar de hoogste spaarrente. Een rekening met voorwaarden kan een hogere rente opleveren. Er is een grote variatie aan voorwaarden mogelijk, bijvoorbeeld:

 • kosten voor het aanhouden van de rekening
 • een minimaal saldo op de rekening
 • een maximaal saldo op de rekening
 • het rentepercentage kan verschillen door het saldo (staffel)
 • een minimale eerste storting
 • een minimale storting per maand
 • kosten bij het opnemen van geld
 • opnemen alleen tot een maximaal bedrag
 • opnemen alleen met een aanmeldtermijn
 • een lagere rente over geld dat niet een volle periode op de rekening staat
 • de verplichting om een betaalrekening bij dezelfde bank te hebben
 • rekeningen die alleen voor een bepaalde groep zijn - zoals Jeugdsparen

Bij de vergelijking van alle spaarrekeningen is het belangrijk om goed na te kijken wat de voorwaarden van de rekeningen zijn. We laten ze aan u zien bij de Details van de spaarrekening.

Wat is een deposito?

Een deposito is heel anders dan een spaarrekening. Bij depositosparen zet u een bepaald bedrag vast voor een afgesproken periode. Tussentijds geld opnemen is bij een deposito niet de bedoeling en meestal ook niet mogelijk - hooguit in hele specifieke situaties. Ook geld bijstorten kan niet op een deposito.

De rente op een deposito staat ook vast: die kan tijdens de looptijd niet stijgen of dalen. Daardoor weet u precies waar u aan toe bent met de depositorente die u gaat ontvangen.

Waarom is de spaargarantie belangrijk?

De spaargarantie is belangrijk omdat u daarmee de zekerheid krijgt dat u uw spaargeld terugkrijgt als de bank die u heeft gekozen failliet zou gaan. Naast de keuze voor een spaarvorm (spaarrekening of deposito) en de voorwaarden is het daarom van belang om te kijken naar het depositogarantiestelsel.

Welk bedrag aan spaargeld is gegarandeerd?

Het bedrag aan spaargeld dat gegarandeerd is hangt af van het depositogarantiestelsel in het betreffende land.

In alle lidstaten van de Europese Unie (EU) geldt een spaargarantie van tenminste € 100.000 (of de tegenwaarde in lokale valuta) per persoon, per bank. Spaargeld dat binnen een depositogarantiestelsel valt wordt (inclusief opgebouwde rente) terugbetaald na een claim bij de instantie die de garantie uitvoert.

Is sparen in het buitenland veilig?

Of u sparen in het buitenland veilig genoeg vindt, dat is heel persoonlijk. Elk EU-land is verplicht bovengenoemde garantie van tenminste € 100.000 per persoon, per bank te bieden.

Dat geldt dus voor Nederland, maar ook voor Duitsland, België, Frankrijk, Estland, Letland, Spanje, Italië, Portugal, Zweden, Polen en andere EU-landen. Deze buitenlandse garantiestelsels bieden dezelfde dekking als de Nederlandse spaargarantie.

Welk land kan ik vertrouwen qua spaargarantie?

Of u een land vertrouwt qua spaargarantie is voor iedere spaarder anders. De één wil alleen in West-Europese landen sparen, de ander maakt het niets uit - zolang ze maar de hoogste rente krijgen.

Daarom laten we in onze vergelijkingen overduidelijk zien door welk land het geld gegarandeerd wordt. Bij de details van de spaarrekeningen en deposito's vermelden we bovendien hoe het zit met de bankvergunning, ook dat is van belang voor de spaargarantie.

Bovendien ziet u op onze uitgebreide pagina over Sparen in het buitenland hoe het gesteld is met de kredietbeoordelingen van alle landen in onze vergelijkingen.

Waarom zou ik kiezen voor de hoogste rente?

Met de hoogste spaarrente groeit uw spaargeld het snelst. Het is dus niet gek dat veel mensen op zoek zijn naar spaarvormen met de hoogste rente. Dat gaat eenvoudig door de spaarrentes goed met elkaar te vergelijken.

Hoe krijg ik gratis extra geld zonder moeite?

U krijgt gratis extra geld zonder moeite door eenvoudig een andere spaarrekening te openen en de rentes in de gaten te houden.

De rente-inkomsten komen vanzelf binnen op uw rekening, daar hoeft u verder niets voor te doen. Het voelt als gratis geld. Mooi meegenomen toch?

U profiteert er optimaal van als u kiest voor het spaarproduct met de hoogste rente.

Hoe krijg ik de hoogste spaarrente?

U krijgt de hoogste spaarrente door de rentes te vergelijken en de spaarrekening met het beste aanbod te openen.

Een vergelijking van actuele spaarrentes is snel gemaakt, het openen van een nieuwe spaarrekening of deposito is ook zó gebeurd. Meestal kan het volledig online: formulier invullen, identificatie regelen en klaar.

Hoe zorg ik dat ik de beste rente blijf ontvangen?

U zorgt ervoor dat u de beste rente blijft ontvangen door na het openen van de nieuwe spaarrekening alert te blijven. Door regelmatig de actuele spaarrentes te controleren, dat gaat eenvoudig via onze vergelijkingen!

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.