Het vergelijken van spaarrentes lijkt heel gemakkelijk. Dat is het ook, als de voorwaarden van de spaarrekeningen precies gelijk zijn. Bij een verschil in de voorwaarden is het aan u om te kiezen wat u het belangrijkst vindt. Vind de hoogste spaarrente in Nederland!

Wat is de hoogste spaarrente in Nederland?

De hoogste spaarrente die je in Nederland momenteel kunt krijgen is 3,66%. Deze spaarrente krijgt u op een spaarrekening van Santander Consumer Bank. Geld dat u op deze spaarrekening zet valt onder het Spaanse depositogarantiestelsel (FGD).


Het kan zijn dat u alleen wilt sparen bij een bank die onder het Nederlandse garantiestelsel valt.

Van de spaarrekeningen die vallen onder het Nederlandse depositogarantiestelsel geeft de rekening van BUX op dit moment de hoogste rente: 2,75%.


Alle spaarrekeningen vergelijken  >>

Rente laat spaargeld groeien

Met de hoogste spaarrente groeit uw spaargeld het snelst. Het is dus niet gek dat veel mensen op zoek zijn naar spaarvormen met de hoogste rente. Dat gaat eenvoudig door de spaarrentes goed met elkaar te vergelijken.

Spaarrente voelt als gratis geld

De rente-inkomsten komen vanzelf binnen op uw rekening, daar hoeft u verder niets voor te doen. Het voelt als gratis geld. Mooi meegenomen toch? U profiteert er optimaal van als u kiest voor het spaarproduct met de hoogste rente.

Hoogste spaarrente makkelijk te krijgen

Het is heel makkelijk om de hoogste rente op spaargeld te krijgen. Een vergelijking van actuele spaarrentes is snel gemaakt, het openen van een nieuwe spaarrekening of deposito is ook zó gebeurd. Meestal kan het volledig online: formulier invullen, identificatie regelen en klaar.

Spaarrentes vergelijken

Het vergelijken van spaarrentes is een eenvoudige zaak met VanSpaarbankVeranderen.nl. Wij hebben alle spaarrekeningen en deposito's die u in Nederland kunt openen overzichtelijk op een rij gezet - met de bijbehorende huidige rentes en voorwaarden. 

Spaarkeuzes voor de hoogste rente

De hoogste spaarrente is op die manier heel gemakkelijk te vinden. Wel is het verstandig om de keuze voor een spaarproduct zorgvuldig te maken. En om regelmatig na te gaan of uw spaarkeuze nog steeds de beste is.

Keuze: spaarrekening zonder/met voorwaarden of deposito?

We hebben verschillende vergelijkingen:

 • Spaarrekeningen zonder voorwaarden
 • Alle spaarrekeningen
 • Depositosparen

Spaarrekeningen zonder voorwaarden

Sparen zonder voorwaarden is sparen in alle vrijheid. U kunt hierbij eenvoudig kiezen voor de spaarrekening met de hoogste rente, rekening houdend met het land van de spaargarantie. 

Alle spaarrekeningen

In de vergelijking van Alle spaarrekeningen vindt u spaarrekeningen zonder en mét voorwaarden door elkaar, gerangschikt naar de hoogste spaarrente. Een rekening met voorwaarden kan een hogere rente opleveren. Er is een grote variatie aan voorwaarden mogelijk, bijvoorbeeld:

 • kosten voor het aanhouden van de rekening
 • een minimaal saldo op de rekening
 • een maximaal saldo op de rekening
 • het rentepercentage kan verschillen door het saldo (staffel)
 • een minimale eerste storting
 • een minimale storting per maand
 • kosten bij het opnemen van geld
 • opnemen alleen tot een maximaal bedrag
 • opnemen alleen met een aanmeldtermijn
 • een lagere rente over geld dat niet een volle periode op de rekening staat
 • de verplichting om een betaalrekening bij dezelfde bank te hebben
 • rekeningen die alleen voor een bepaalde groep zijn - zoals Jeugdsparen

Bij de vergelijking van alle spaarrekeningen is het belangrijk om goed na te kijken wat de voorwaarden van de rekeningen zijn. We laten ze aan u zien bij de Details van de spaarrekening.

Depositosparen

Een deposito is heel anders dan een spaarrekening. Bij depositosparen zet u een bepaald bedrag vast voor een afgesproken periode. Tussentijds geld opnemen is bij een deposito niet de bedoeling en meestal ook niet mogelijk - hooguit in hele specifieke situaties. Ook geld bijstorten kan niet op een deposito.

De rente op een deposito staat ook vast: die kan tijdens de looptijd niet stijgen of dalen. Daardoor weet u precies waar u aan toe bent met de depositorente die u gaat ontvangen.

Keuze: spaargarantie

Naast de keuze voor een spaarvorm (spaarrekening of deposito) en de voorwaarden is het belangrijk om te kijken naar het depositogarantiestelsel. Daarmee heeft u de garantie dat u uw spaargeld terugkrijgt als de bank die u heeft gekozen failliet zou gaan. Een prettige zekerheid!

EU-landen: € 100.000 garantie

In alle lidstaten van de Europese Unie (EU) geldt eenzelfde spaargarantie - € 100.000 (of de tegenwaarde in lokale valuta) - per persoon, per bank. Spaargeld dat binnen een depositogarantiestelsel valt wordt (inclusief opgebouwde rente) terugbetaald na een claim bij de instantie die de garantie uitvoert.

Buitenlandse depositogarantiestelsels

Elk EU-land is verplicht deze garantie te bieden. Dat geldt dus voor Nederland, maar ook voor Duitsland, België, Frankrijk, Estland, Letland, Spanje, Italië, Portugal, Zweden, Polen en andere EU-landen. Deze buitenlandse garantiestelsels bieden dezelfde dekking als de Nederlandse spaargarantie.

Welk land krijgt uw vertrouwen?

Toch kan het land dat de garantie afgeeft verschil maken in het vertrouwen dat u heeft in het terugkrijgen van uw spaargeld als de bank onverhoopt failliet zou gaan. Daarom laten we in onze vergelijkingen overduidelijk zien door welk land het geld gegarandeerd wordt. Bij de details van de spaarrekeningen en deposito's vermelden we bovendien hoe het zit met de bankvergunning, ook dat is van belang voor de spaargarantie.

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.