Anneke Ranzato

Achtergrondinformatie over Anneke

Contact Informatie

E-mail: info@sparen.com

Anneke Ranzato - opleiding en banen

Als kind (geboren in 1970) wilde Anneke eerst juf en later journaliste worden. Ergens op het VWO ontdekte ze een talent voor de economische vakken, dus koos ze ervoor om daarin verder te gaan.

Studie: Academie voor Bank & Financiën

Na het VWO ging ze naar de Academie voor Bank en Financiën - duidelijk een studie voor de financiële dienstverlening - en haalde daar in 1993 haar HBO-diploma.

Banen in bank- en verzekeringswezen

Haar eerste echte baan was een traineeship bij de toenmalige VSB Bank (later Fortis Bank, nu ABN Amro), waar ik financieel planner werd. Als trainee haalde Anneke alle benodigde diploma's van toen nog NIBE en Assurantie B. Ook deed ze een uitgebreid opleidingstraject Financiële Planning van mr. Cees Baard. 

Na die eerste baan heeft ze er heel wat gehad, zowel binnen als buiten de financiële wereld. Vooral hypotheken hadden daarbij haar voorliefde. Anneke wilde mensen graag helpen met haar kennis - had alleen minder met het commerciële aspect van het vak hypotheekadviseur.

Zelfstandige: GeldKennis

In 2007 besloot ze voor zichzelf te beginnen en schreef haar eigen bedrijf GeldKennis in bij de Kamer van Koophandel. Daarmee ging ze schrijven en lesgeven over geldzaken.

Schrijven over geldzaken

Anneke schreef talloze artikelen voor allerlei financiële websites, af en toe ook voor een papieren tijdschrift. Sinds 2008 werkt ze al samen met Roland Bieleveldt aan de inhoud van zijn websites, waaronder VanSpaarbankVeranderen.nl, Sparen.com en tot juli 2022 HomeFinance.nl, ActueleRentestanden.nl en Lening.nl. Die laatste drie sites zijn inmiddels overgenomen door Finckers BV, Anneke blijft actief met content voor deze sites.

De artikelen die ze schrijft gaan over allerlei geldzaken. Hypotheken, lenen, sparen, betalen, rentes, kosten, besparen, belastingen, inflatie, verzekeringen - alles komt langs. Hier op VanSpaarbankVeranderen.nl gaat het vanzelfsprekend vooral over sparen, spaarrekeningen, spaarbanken en spaarrentes. Ook geld besparen heeft hier Anneke's speciale aandacht.

Auteur en docent voor Wft opleidingen

Daarnaast maakte ze van 2008 tot 2014 materiaal  (lesstof, opdrachten en examenvragen) voor diverse Wft-cursussen. Wie in de financiële advisering werkt is verplicht de relevante Wft-diploma's te hebben. Ze  hield zich bezig met materiaal voor:

  • Wft Basis
  • Wft Vermogen
  • Wft Consumptief Krediet
  • Wft Hypothecair Krediet
  • Wft Zorg
  • Wft Pensioen

Ook trad ze regelmatig op als docent voor bovenstaande cursussen.

Nieuwe naam: Kennis & Kids

Sinds 2016 werkt Anneke naast haar schrijfwerk over geldzaken ook veel voor Go-Kids: een online platform waar in meer dan 25 regio's de leukste en nuttigste adresjes (uitjes, kinderfeestjes, evenementen en nog veel meer) voor ouders met kinderen tot 12 jaar getoond worden. Daarom paste ze haar bedrijfsnaam aan naar Kennis & Kids - een combinatie van GeldKennis en Go-Kids.

Laatste update: 1 maart 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.