Vraag:

Overstappen naar een andere spaarbank is gedoe. Waarom zou ik eigenlijk van spaarbank veranderen? Geef me eens een goede reden!

Antwoord:


Er zijn verschillende redenen om van spaarbank te veranderen. Dat kan liggen in het niveau van de spaarrente, maar zeker niet alleen dat. We zetten een aantal mogelijke redenen op een rij.

  1. Omdat u wilt sparen met de hoogste spaarrente.
  2. Omdat u wilt sparen bij een betere bank.
  3. Omdat u in uw eigen belang wilt sparen.
  4. Omdat u het de grote banken niet gunt.

Dit zijn zomaar wat redenen die spaarders bij VanSpaarbankVeranderen.nl hebben gegeven over het 'waarom' van het overstappen naar een andere spaarrekening.

1. Sparen met de hoogste spaarrente

De verschillen in spaarrente zijn groot. Veel mensen aarzelen over het weghalen van hun spaargeld bij die oude vertrouwde grootbank. Toch is uw spaargeld bij elke bank die onder het depositogarantiestelsel valt even veilig. Dus waarom zou u niet kiezen voor een spaarbank die u een hogere spaarrente vergoedt? Altijd blijven vergelijken!

2. Sparen bij een betere bank

Met een 'betere bank' bedoelen we een bank die oog heeft voor de omgeving. Een duurzame bank. Als u duurzaamheid belangrijk vindt is het voor u geen probleem dat de spaarrente niet de hoogste is. 

3. Sparen in uw eigen belang

Veel spaarders hebben het gevoel dat de bank niet erg bezig is met hun belang. Dat de bank het geld van de spaarder gebruikt om er zelf onevenredig beter van te worden. Of om er allerlei interne inefficiënties mee te financieren. Terwijl sparen toch tot doel zou moeten hebben om de spaarder te belonen. Dat kan een reden zijn om over te stappen naar een andere spaarbank.

4. Grootbanken niet gunnen

Een spaarder gaf ons als antwoord op de vraag 'Waarom overstappen?': "Als ik mijn geld tegen een lage rente laat staan, werk ik eraan mee dat de grote banken rijker en rijker worden, daar heb ik geen zin in. Al is mijn persoonlijke winst dan niet zo groot, staat het idee dat we met alle Nederlandse spaarders miljarden mislopen, me echt tegen."

Kortom, er zijn genoeg redenen aan te voeren waarom overstappen naar een andere spaarbank een goed idee is. De omgekeerde vraag is: Waarom zou u het níet doen? 

Meer over Veranderen van spaarbank

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.