Wie geld apart zet vindt het vaak een prettig gevoel als hij er op ieder gewenst moment van kan opnemen. Het is immers niet vooraf te bepalen wanneer het spaargeld nodig is voor de één of andere uitgave. Op het moment dát het nodig is, moeten opnamekosten of andere beperkingen geen roet in het eten gooien. Ook verplichtingen zien veel mensen niet zitten. Ze willen helemaal zelf weten wat ze wanneer en hoe met hun spaarrekening doen: volledige vrijheid.

Direct spaarrentes vergelijken

Geen opnamebeperkingen

Spaarrekeningen zonder voorwaarden kennen geen opnamebeperkingen. U bent volledig vrij in het opnemen van uw spaargeld. Daar komen geen kosten bij kijken en geen aanmeldtermijnen. Het is úw geld en u kunt erover beschikken wanneer u dat wilt.

Bijkomend voordeel is dat u flexibel bent bij rentewijzigingen. Als de variabele rente op uw spaarrekening plotseling sterk verlaagd wordt, wilt u het geld misschien wel overhevelen naar een andere spaarbank. Naar een spaarrekening met een hogere rente. Doordat er geen opnamebeperkingen zijn kan dat probleemloos bij sparen zonder voorwaarden.

Makkelijk overstappen

Een spaarrekening zonder opnamebeperkingen maakt het gemakkelijk om over te stappen als de rente bij een andere bank hoger is.

Geen rentebeperkingen

Ook rentebeperkingen komen niet voor bij spaarrekeningen zonder voorwaarden. Er geldt één variabel rentepercentage voor het hele saldo. Als u geld opneemt wordt er tot de dag van opname volledig rente vergoed over het opgenomen bedrag. Er is geen sprake van bonusrentes voor geld dat langer op de rekening blijft staan.

Geen stortingsverplichtingen of stortingsbeperkingen

Bij sparen zonder voorwaarden heeft u geen verplichting om bij het openen van de rekening of zelfs elke maand een bepaald minimumbedrag te storten. Ook mag u een bestaand saldo in één keer overzetten naar een spaarrekening voor Vrij sparen. Er is geen maximale inleg bij het openen van de rekening. Ook mag u per maand sparen zoveel u wilt. U bent echt vrij om te sparen op de manier die u het beste uitkomt. Misschien een groot bedrag in één keer en dan maandenlang niets. Of een paar maanden lang veel en de rest van het jaar niets.

Soms wel een verplichte betaalrekening

De enige verplichting die mogelijk kan gelden bij een rekening zonder voorwaarden is het aanhouden van een betaalrekening bij dezelfde bank. Dat is geen verplichting voor het sparen op zich, maar kan wel inhouden dat u de betreffende rekening niet wilt openen. Het aanhouden van een betaalrekening kost immers geld. Omdat de spaarrekening verder geen voorwaarden kent en u die betreffende betaalrekening wellicht al hebt, staan rekeningen met deze verplichting toch in onze vergelijking voor sparen zonder voorwaarden.

Betaalrekening verplicht

Bij Sparen zonder voorwaarden kunt u dus spaarrekeningen tegenkomen waarvoor u bij diezelfde bank een betaalrekening moet hebben of openen.

Hogere spaarrente mogelijk

De keuze voor volledige vrijheid en flexibiliteit betekent meestal dat u niet de hoogst mogelijke spaarrente krijgt. Wilt u wel de hoogste rente, dan is het een overweging waard om te kijken naar Sparen met voorwaarden. Sommige spaarvoorwaarden zijn voor u wellicht helemaal niet beperkend, terwijl ze u wel een hogere rente opleveren. Kijk het maar eens na in de vergelijking van Alle spaarrekeningen - daarin zijn ook rekeningen met voorwaarden meegenomen.

Meer over sparen zonder voorwaarden

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.