2 juli 2024

Als kritische spaarder wil je natuurlijk op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de spaarmarkt en wil je weten bij welke bank je de hoogste spaarrente kunt krijgen. Onze maandelijkse spaarrente verwachting is daarbij een handig hulpmiddel. We hebben zojuist de verwachting voor juli 2024 gepubliceerd.

Vergelijk direct de hoogste actuele spaarrentes

Belangrijkste conclusies

 De afgelopen maand gebeurde er van alles op spaarrente gebied. Hieronder zet ik de belangrijkste ontwikkelingen kort op een rij:

  • De ECB heeft de depositorente verlaagd van 4% naar 3,75%.
  • Als een gevolg hebben veel banken aan de top van onze rentelijstjes de rente op hun spaarrekening verlaagd. Zie verder in dit bericht een overzicht van de top 10 van vrij opneembare spaarrekeningen met daarbij de rentewijzigingen over de afgelopen maand.
  • Er worden in de komende 1,5 jaar meer renteverlagingen van de ECB verwacht. Maar omdat de inflatiecijfers de laatste maanden tegenvallen, wordt de kans steeds groter dat de totale renteverlaging veel minder groot zal uitvallen dan eerder verwacht. De spaarrentes zullen in 2024 / 2025 naar verwachting verder dalen, maar dus minder dan eerder verwacht.
  • De hoogste spaarrente krijg je momenteel nog steeds bij Trade Republic (3,75%)
  • De maximale deposito rente is momenteel 3,63%. 
  • De Nederlands grootbanken (ING, Rabobank, ABN AMRO) blijven nog steeds ver achter qua geboden spaarrente. Overstappen naar één van de banken aan top van de rentelijstjes kan al snel 1,5 tot 2% meer rente opleveren.

Welke banken bieden de hoogste spaarrente?

Hieronder tonen wij een overzicht van de hoogste spaarrentes voor een vrij opneembare spaarrekening per vandaag. In de tabel hebben wij tussen haakjes de rente per 1 juni toegevoegd zodat je eenvoudig kunt zien hoeveel de rente de afgelopen maand is gedaald.

Voor de volledigheid: in de rentevergelijkingen op deze site zie je Trade Republic niet terug. Wij leggen hier uit waarom niet.

Spaarbank  Spaarrente 2 juli (1 juni)
Trade Republic 3,75% (4,00%)
Santander Consumer Bank 3,40% (3,66%)
Collector (via Raisin) 3,31% (3,35%)
Distingo Bank (via Raisin) 3,30% (3,37%)
Nordax Bank (via Raisin) 3,29% (3,29%)
HoistSparen (via Raisin) 3,29% (3,36%)
Morrow Bank (via Raisin) 3,27% (3,27%)
InBank (via Raisin) 3,24% (3,24%)
Alisa Bank (via Raisin) 3,21% (3,35%)
Klarna (via Raisin) 3,03% (3,29%)

In dit overzicht tonen wij de effectieve spaarrente per jaar voor spaarrekeningen zonder beperkingen. Wij houden hierbij geen rekening met eventuele tijdelijke actierentes.

Bekijk de volledige spaarrente verwachting

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op dinsdag 2 juli 2024

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.