Er zijn veel spaarrekeningen zonder voorwaarden die u kunt openen. Daarnaast zijn er allerlei rekeningen met sterk uiteenlopende voorwaarden. Zo kunnen er voorwaarden gesteld worden aan het bedrag dat u stort bij het openen van de spaarrekening. VanSpaarbankVeranderen.nl legt u deze voorwaarden graag uit.

Minimale storting

Een mogelijke voorwaarde voor een spaarrekening is dat er een minimale storting verplicht is om de rekening te kunnen openen. Dan bedoelen we niet de € 0,01 storting die vaak gevraagd wordt voor identificatie en het vaststellen van de tegenrekening. Het gaat om rekeningen waarvoor een voorwaarde om de rekening te kunnen openen is dat er een bepaald minimaal bedrag op gestort wordt.

Hoogte minimale inleg

Er zijn rekeningen waarvoor bijvoorbeeld een minimale inleg geldt van € 1.000. Als u elders een saldo heeft om over te hevelen hoeft zo’n minimale inleg geen belemmering te zijn. Ze zijn er ook met een minimale storting van € 250.000. Dat zijn de spaarrekeningen voor de echt vermogende spaarder. Aan zulke rekeningen zitten vaak ook opnamebeperkingen verbonden.

Vaak ook opnamebeperkingen

Rekeningen met een minimale eerste storting kennen vaak ook opnamebeperkingen. Zorg dat u hiervan goed op de hoogte bent!

Maximale storting

Sommige banken willen wel een hogere spaarrente vergoeden, alleen dan vooral voor trouwe spaarders. Het overhevelen van een saldo van duizenden euro’s in één keer naar de nieuwe rekening is dan niet toegestaan. Soms maken ze daarop tijdelijk een uitzondering, om nieuwe spaarders te trekken. Of extra spaargeld binnen te halen.

Houd acties in de gaten - daarbij kunt u soms in één keer veel meer geld naar de beter renderende spaarrekening overzetten. De maximale storting is dan tijdelijk verhoogd.

Spaarsaldo niet in één keer over

Binnen de standaard voorwaarde is het bij deze rekeningen vaak niet mogelijk om een bestaand spaarsaldo in één keer volledig over te hevelen naar de nieuwe rekening. Wel kan het in delen: eerst de maximale eerste storting en vervolgens in stukjes de rest.

Niet alleen minimum - ook maximum!

Er is vaak niet alleen een minimale eerste storting, maar ook een maximale. Daardoor kunt u dan niet uw hele spaarsaldo in één keer overhevelen.

Overige voorwaarden

Spaarrekeningen met een minimale of maximale eerste inleg kennen vaak ook andere voorwaarden. Bestudeer deze voorwaarden goed voordat u besluit uw spaargeld over te zetten. Beslis per voorwaarde of die voor u een belemmering is of niet, en bekijk in hoeverre de betreffende rekening u een hogere spaarrente oplevert.  

Meer over sparen met voorwaarden

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.