26 juni 2019

Vorige week verstuurden we weer een Sparen Nieuwsbrief naar iedereen die daarvoor ingeschreven staat via Mijn Spaarrente. Je weet wel, die nieuwsbrief die 'uitkomt wanneer het uitkomt'. Nou, vorige week kwam het dus weer eens uit zeg maar. Mocht je 'm gemist hebben - omdat je de mail niet gezien hebt óf omdat je nog niet ingeschreven bent (meteen even regelen!): hier is ons verhaal nog even.

Inschrijven voor Mijn Spaarrente

Niets te vertellen over sparen? Toch wel!

Je zou zeggen dat er over de rente niet zoveel te melden is in deze tijd. Onze vergelijkingen spreken voor zich: de spaarrente is extreem laag - that's it. Toch hebben wij in de afgelopen maanden 8 blogs geschreven over sparen, met steeds de rente als uitgangspunt. We keken naar nieuw aanbod, naar alternatieven voor meer rendement, naar verschillen en mogelijkheden, naar risico’s en naar de toekomst.
Eén van de blogs kwam voort uit een rechtstreekse vraag van een sitebezoeker. Van dat soort vragen worden we blij: we geven met plezier antwoord én we krijgen een beeld van wat er bij jullie leeft. Schroom dus niet om vragen en meningen met ons te delen. Dat kan via de mail en dus ook via onze Facebookpagina. Heb je die trouwens al een Like gegeven, zodat je onze berichten te zien krijgt? Doen... vinden we leuk!

Roland Bieleveldt en Anneke Ranzato
namens het hele team van VanSpaarbankVeranderen.nl

19 Juni 2019: Spaarder en Trump niet blij met Draghi
ECB-baas Mario Draghi riep in Portugal doodleuk dat hij niet blij is met de ontwikkeling van de Europese economie en niet zal aarzelen om middelen in te zetten waarmee hij die kan stimuleren. Dat is geen goed nieuws voor spaarders... en Trump was er ook niet blij mee.

Spaarder en Trump niet blij met Draghi

12 Juni 2019: Hoe krijg je rendement op je spaargeld?
Bij de huidige extreem lage spaarrente gaan veel mensen op zoek naar andere manieren om rendement te behalen op hun spaargeld. We bespreken nog even hoe je netto rendement bepaalt én een aantal alternatieven voor de spaarrekening.

Rendement op je spaargeld

5 Juni 2019: Sparen via Raisin – is dat veilig voor mij als Nederlander?
Via Facebook kregen we van Peter de vraag hoe veilig sparen bij Raisin is voor hem als Nederland. Die vraag hebben we natuurlijk aan hem beantwoord en direct het onderwerp internationaal sparen weer eens aangehaald in een blog.

Sparen via Raisin

22 mei 2019: Deposito beëindigen - wat kost dat?
Deposito’s zijn interessant voor spaarders die een wat hogere rente willen binnen de veiligheid van sparen. Een belangrijke vraag bij het kiezen van een deposito is wat er gebeurt als je binnen de looptijd geld wilt opnemen. Daarin verschillen banken nogal...

Deposito beëindigen - wat kost dat?

15 mei 2019: Waarom krijgen kinderen meer spaarrente?
De hoogste spaarrente lijkt nog heel wat: zonder vastzetten bijna een heel procent... alleen blijkt dat dan voor jeugdsparen te zijn. Waarom krijgen kinderen op hun spaarrekening zoveel meer rente dan hun ouders en grootouders?

Kinderen krijgen meer spaarrente

8 mei 2019: 22x hogere rente op je vakantiegeld
De ontvangst van het vakantiegeld zorgt vaak voor een leuke storting op de spaarrekening. Alleen is de rente zo laag dat je de vraag kunt stellen of dat wel een goed idee is. Wist je dat je tot 22x meer rente kunt krijgen dan op je gewone spaarrekening?

22x meer rente op je vakantiegeld

25 april 2019: Spaarrente, doelen en dromen
Waarom sparen we eigenlijk nog? Niet voor de rente die we van de bank krijgen, want die is zo laag dat de inflatie en belasting er niet mee gecompenseerd worden. Gelukkig is zijn er meer redenen om te sparen: het bereiken van doelen en het waarmaken van dromen.

Spaarrente, doelen en dromen

1 maart 2019: Bunq gaat (spaar)rente vergoeden!
Ken je Bunq? Dat is een relatief nieuwe, digitale bank met tot nu toe alleen betaalfaciliteiten. Daar voegen ze nu een rentevergoeding aan toe, met een best aardig tarief. Is het interessant om je spaargeld naar Bunq te brengen?

Sparen bij Bunq

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op woensdag 26 juni 2019

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.