19 juni 2019

Slecht nieuws voor spaarders: het begint er sterk op te lijken dat we nog een flinke tijd met die waanzinnig lage rente blijven zitten. 

ECB baas denkt over verlagen rente

Daar droeg ECB-baas Mario Draghi gisteren een steentje aan bij toen hij aangaf dat hij niet tevreden is over de ontwikkeling van de economie in Europa en niet zal aarzelen instrumenten in te zetten om die te stimuleren. Hij hééft de ECB-rente niet verlaagd, hij zegt alleen dat hij het kán en zál doen als dat nodig is. Dat, of het wederom inzetten van opkoopprogramma's.

Kapitaalmarktrente direct omlaag

Dat woorden  een grote invloed kunnen hebben bleek direct. De waarde van de Euro daalde meteen, net als de Duitse en Nederlandse kapitaalmarktrentes. Gewoon echt tíjdens de toespraak! Je kunt natuurlijk op je klompen (of slippers gezien de temperatuur vandaag) aanvoelen dat dit gevolgen heeft voor de spaarrente. En geen positieve gevolgen.

Eerder verdere daling dan stijging spaarrente

Het idee dat de rente misschien eind 2019 wel weer zou kunnen gaan stijgen is hiermee wel naar de achtergrond verdwenen. Nu is de verwachting dus eerder dat de rentes verder zullen dalen in plaats van dat ze omhoog gaan. Dat kan een reden zijn om ervoor te kiezen een goed deel van je spaargeld een tijdje vast te zetten op een deposito. Dat levert in elk geval meer rente op dan je spaarrekening...

Check de actuele depositorentes

Trump boos op Draghi

De woorden van Draghi zijn niet alleen slecht nieuws voor spaarders, ze hebben ook Donald Trump getriggerd. De Amerikaanse president voelde de behoefte om erop te reageren via zijn beruchte twitteraccount:

Trump tweet over toespraak Draghi

Hij vindt het natuurlijk allemaal niet eerlijk, want door de uitspraken van Trump daalde de Euro in waarde ten opzichte van de Dollar. Oneerlijke concurrentie! Fake news! Oh nee, dat niet.

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op woensdag 19 juni 2019

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.