Als u serieus wilt sparen is het goed om daar even energie in te steken. In ons Stappenplan om van spaarbank te veranderen helpen wij u hiermee. Stap 1 in het stappenplan was het bepalen van uw spaarstrategie. In stap 2 gaat u bepalen welke spaarvorm(en) nodig zijn om die strategie in te vullen.

Mogelijke spaarvormen

Om een weloverwogen keuze voor een spaarvorm te maken is het belangrijk om te weten welke spaarvormen er mogelijk zijn. Dat zijn er misschien meer dan u denkt:

Het is verstandig om u eerst goed te verdiepen in de verschillende vormen en bijbehorende voorwaarden, voordat u een keuze maakt. Zo voorkomt u dat u nu voor een spaarvorm kiest die achteraf toch niet zo goed bij u blijkt te passen.

Denk goed na over de spaarvorm die u kiest. Het is zonde als u er later spijt van krijgt en misschien rente misloopt of kosten moet maken.

Afstemmen op spaardoel(en)

De spaarvorm die u gaat gebruiken moet passen bij uw spaardoel. Dat kunnen er ook meerdere zijn. Bijvoorbeeld: als uw spaardoel vereist dat u het geld op ieder moment kunt opnemen, is het niet handig om te kiezen voor een deposito. Andersom is vrij opneembaar niet handig als het belangrijk is dat het geld voor een bepaalde periode blijft staan. Op deze manier stemt u de spaarvorm(en) die u kiest af op uw spaardoel(en).

Voordelen en nadelen afwegen

Voordat u uw definitieve keuze maakt, kijkt u nog eens goed naar de voordelen en de nadelen van de spaarvorm(en) die u op het oog heeft. Weet u zeker dat deze spaarvorm bij u past? Zijn de nadelen acceptabel? Zijn er situaties denkbaar waarin u ernstig spijt zou krijgen van deze keuze?

Nu u uw spaarvorm(en) gekozen heeft, kunt u naar stap 3 van het Stappenplan Van spaarbank veranderen: 

Stap 3: Spaarrentes vergelijken

Meer over het veranderen van spaarbank

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.