Het kiezen van een (nieuwe) spaarrekening is niet moeilijk. Toch is het goed om er serieus over na te denken. Dat doet u met ons Stappenplan Van Spaarbank Veranderen. De eerste stappen waren het vaststellen van uw spaarstrategie en het kiezen van de bijpassende spaarvorm(en). Vervolgens gaat u kijken naar de spaarrentes.

Hoogste spaarrente op dit moment

Bij spaarrekeningen binnen dezelfde spaarvorm is het niveau van de spaarrente belangrijk. U wilt immers wel het maximale rendement uit uw spaargeld halen. U maakt daarom een vergelijking van de spaarrentes van rekeningen met de door u gekozen spaarvorm.

Vergelijken van spaarrentes

Op VanSpaarbankVeranderen.nl vindt u vergelijkingen van spaarrentes in verschillende groepen:

Variabele rente

Het vergelijken van volledig vrij opneembare spaarrekeningen zonder voorwaarden lijkt gemakkelijk: u hoeft alleen maar te bekijken welke rekening de hoogste rente geeft. Toch is dat niet het enige. De spaarrente op zo'n rekening is variabel en kan ieder moment aangepast worden. Door een verlaging is de spaarrekening die nu bovenaan staat in de vergelijking misschien volgende week gezakt naar nummer vijf.

Blind voor de hoogste rente gaan is bij sparen met een variabele rente geen goed idee. Het kan immers een actierente zijn die maar tijdelijk geldt.

Rentebeleid

Om u te helpen hebben wij bij de spaarrekeningen voor zonder voorwaarden een beoordeling gegeven van het rentebeleid. Daarmee kijken we naar het verleden: biedt deze rekening steeds één van de hoogste rentes of zijn er ook periodes waarin deze bank veel minder scoorde? Is deze rekening doorlopend een topper in de vergelijkingen of heeft de bank de spaarrente tijdelijk verhoogd om nieuwe klanten binnen te halen?

De vergelijking van spaarrentes geeft u al een aardig beeld van de spaarrekening die voor u de beste keuze is. Tijd dus voor stap 4 in ons stappenplan voor het veranderen van spaarbank:

stap 4: bewust kiezen spaarbank en spaarrekening

Meer over veranderen van spaarbank

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.