17 januari 2024

De hoogste rentes voor spaarrekeningen zonder voorwaarden blijven in beweging. De richting van die beweging is nog steeds omhoog, maar het gaat wel met ministapjes. Er is de banken in de top van de spaarrente-vergelijking duidelijk veel aan gelegen om zo hoog mogelijk te staan in de ranglijst.

Actuele spaarrentes zonder voorwaarden

Renteverlaging CKV Bank als keerpunt?

Vorige week was het CKV Bank uit België die als eerste een renteverláging doorvoerde voor de spaarrekening. De zeer aantrekkelijke 3,55% werd in één keer verlaagd naar 3,35% effectief. We vroegen ons toen af of dit het keerpunt zou zijn, of andere banken de spaarrente ook naar beneden zouden gaan bijstellen.

Rente op spaarrekeningen gaat nog steeds omhoog

Vooralsnog is dat niet het geval. Voor deposito's worden we overspoeld met lagere rentes, maar bij de spaarrekeningen zonder voorwaarden zien we nog steeds groene pijlen omhoog. Gisteren ging de rente bij Nordax Bank omhoog: van 3,30% naar 3,32% effectief. Interessant, want vorige week voerde deze Zweedse bank juist een mini-renteverlaging door met diezelfde 0,02%. Kennelijk kregen ze daar spijt van toen Distingo Bank  (Frankrijk) en Inbank (Estland) de rente ietsiepietsie omhoog deden. Op dit moment ziet de top van de spaarrentes er zo uit:

Distingo Bank nieuwe hoogste spaarrente zonder voorwaarden

Maar daar komt alweer verandering in, want vanaf 12.00 uur vandaag gaat de rente bij Distingo Bank nog ietsje omhoog. Van 3,29% naar 3,31% nominaal - wat een nieuwe effectieve rente betekent van 3,35% per jaar. Daarmee komt de Franse bank dan nét weer bovenaan te staan in deze vergelijking. Hoe lang zal die loopgraven-strijd om de hoogste spaarrente nog doorgaan?

Gelijk met CKV Bank

En op gelijke hoogte met CKV Bank. Die vinden we niet terug in de lijst met spaarrekeningen zonder voorwaarden omdat er één voorwaarde van toepassing is: het saldo moet minimaal € 1.000 blijven om de rekening aan te houden. Dat zal voor de meeste spaarders geen echt belemmering zijn, maar een voorwaarde ís een voorwaarde.

Banca Progetto hoogste rente van alle spaarrekeningen

In die lijst van alle spaarrekeningen staat CKV trouwens niet bovenaan. De recente renteverlaging bij de Belgische bank bracht de spaarrekening van Banca Progetto (Italië) met 3,50% weer naar de hoogste positie in de vergelijking. Die spaarrekening heeft echter wél serieuze voorwaarden en belemmeringen. 

Dit moet je weten over sparen bij Banca Progetto

Toprentes allemaal via Raisin

In het lijstje hierboven valt op dat de huidige toprentes allemaal via het internationale spaarplatform Raisin lopen. Hetzelfde geldt voor de lijst met alle spaarrekeningen (inclusief de rekeningen met voorwaarden dus) en ook bij de deposito's moet je behoorlijk naar  beneden scrollen om een bank tegen te komen die níet via Raisin werkt. Bij sparen zonder voorwaarden zijn de eerste twee na Klarna een paar buitenlandse banken die zonder platform geld ophalen in Nederland: MeDirect met 3,20% (Malta) en Bigbank  met 3,10% (Estland). Tja, waarom zou je daarvoor kiezen als je in Frankrijk of België 3,35% rente kunt krijgen?

Wat is de hoogste rente bij NL banken?

Alles bij elkaar gaat de hoogste spaarrente niet meer serieus omhoog, het zijn ministapjes die de banken zetten om steeds maar weer bovenaan te komen in de vergelijkingen. Maar goed: meerdere ministapjes zijn bij elkaar uiteindelijk toch wel een serieuze renteverhoging. Dus wat ons betreft mogen ze nog wel even zo doorgaan!

Deel via uw social media

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.