19 december 2023

Alwéér wordt de hoogste spaarrente verhoogd. Deze keer is het CKV Spaarbank uit België die de rente op haar spaarrekening verder omhoog gooit. En niet zomaar omhoog: met deze renteverhoging biedt de Belgische bank de hoogste rente van alle spaarrekeningen. Vandaag tenminste. Dat kan morgen natuurlijk weer anders zijn.

Spaarrente CKV voorbij Banca Progetto

Met de renteverhoging van 3,25% nominaal naar 3,50% nominaal passeert CKV de Italiaanse Banca Progetto in de vergelijking van alle spaarrekeningen. De Italianen hanteren ook 3,50% rente, maar betalen maar één keer per jaar rente uit. Dat doet CKV Spaarbank elke maand, waardoor de effectieve rente bij de Belgen uitkomt op 3,55%.

Vergelijk alle spaarrekeningen

Bij de spaarrekeningen maken we onderscheid tussen rekeningen zónder en rekeningen mét voorwaarden. De spaarrekening van CKV Spaarbank valt - net als die van Banca Progetto - onder de rekeningen met voorwaarden.

Spaarrekening CKV Bank bijna zonder voorwaarden

Dat is eigenlijk jammer, want de voorwaarde die ze hanteren is heel licht: er moet tenminste € 1.000 op gezet worden én blijven staan. Zolang je dat bedrag op de rekening hebt staan kun je deze spaarrekening beschouwen als 'zonder voorwaarden'. Dat is bij de rekening van Banca Progetto niet het geval, dat is door de pittige voorwaarden eigenlijk meer een deposito dan een spaarrekening.

Banca Progetto in Italië

Verschil met Distingo Bank aanzienlijk

Bij de spaarrekeningen zonder voorwaarden is de hoogste rente op dit moment 3,31% bij Distingo Bank in Frankrijk. Het verschil met 3,55% is wel heel aanzienlijk.... Laat ik nu net een rekening hebben geopend bij Distingo Bank!

Distingo Bank in Frankrijk

Het plan was om het geld dat nu nog bij Renault Bank (ook Frankrijk) staat daar naartoe over te boeken. Het loskomen van dat bedrag bij Renault Bank duurt alleen wel heel lang, dus dat is nog niet geregeld.

Spaarrekening openen bij CKV Spaarbank

Onlangs probeerde ik via Raisin een rekening te openen bij CKV Spaarbank, maar dat haperde op de woonplaatsverklaring. Zo'n woonplaatsverklaring is nodig omdat banken in België in de basis verplicht zijn om bronbelasting in te houden op de uit te betalen rente. Die bronbelasting kun je verminderen tot 0%, maar daarvoor moet je dus wel een officieel bewijs aanleveren van je huidige adres.

CKV Spaarbank in België

Eerdere aanvraag ingetrokken

Ik kon geen officieel overheidsdocument vinden met mijn adres erop dat niet ouder was dan 6 maanden. Toen heb ik het maar even laten zitten, ook omdat de spaarrente bij Distingo Bank intussen zodanig verhoogd was dat deze rekening net zo interessant was geworden. Maar dat is nu dus weer andersom.

Nieuwe poging!

Nu kreeg ik vorige week een oproep voor de APK van mijn auto - wie weet vinden ze dat ook voldoende? Denk dat ik dat gewoon ga proberen, want ik vind het prima om een bedrag in België neer te zetten. Dus ga ik maar een nieuwe poging wagen om een rekening te openen bij CKV Spaarbank. Eens kijken of dat lukt met de oproep van de RDW!

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op dinsdag 19 december 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.