30 december 2019

Vorige week verstuurden we de laatste Sparen nieuwsbrief van dit jaar - met een overzicht van onze recente blogartikelen over sparen en allerlei aanverwante onderwerpen. Heb jij 'm niet ontvangen? Ben je wel ingeschreven dan? Zo niet - regel dat meteen even, dan houden wij je met plezier op de hoogte van het laatste nieuws over sparen en de spaarrente.

Ja, stuur mij het spaarnieuws!

Slim met geld voor en na de jaarwisseling!

De jaarwisseling staat voor de deur... dat was 2019 alweer! Een jaar met volledig oninteressante lage spaarrentes, waarin we toch steeds wel van alles kunnen melden aan actualiteiten rondom sparen. Hieronder vind je de blogs die we voor je schreven sinds de laatste nieuwsbrief, voor het geval je er één (of meer) gemist hebt.

2019 afronden...

2019 was vooral het jaar waarin we het hadden over een negatieve spaarrente: daar begonnen we het jaar zelfs mee, toen Anneke zag dat er spaarrente was afgeboekt van de rekeningen van haar kinderen... hoe zou dat straks in januari 2020 gaan?

... en op naar 2020

En wat gaat 2020 ons brengen? De hoop op een hogere spaarrente ligt ver weg... het lijkt er niet op dat de rentes op korte termijn omhoog zullen gaan. Dus is het zaak om vooral slim met je geld om te gaan.

Check nog snel je zorgverzekering

Hoe dan? Bijvoorbeeld door je in de laatste dagen voor het vuurwerk nog even te verdiepen in je zorgverzekering! De verschillen in premies voor 2020 zijn groot en de verhoudingen verschoven, dus dikke kans dat je behoorlijk kunt besparen. Door overstappen en/of door de jaarpremie ineens te betalen... check in elk geval de vergelijking van zorgverzekeringen om te kijken hoe je ervoor staat met je huidige polis!

De beste wensen van VanSpaarbankVeranderen!

Als je dat gedaan hebt is het tijd voor oliebollen en champagne, en wensen wij jou en iedereen om je heen een veilige en gezellige jaarwisseling. Plus natuurlijk alvast een financieel slim 2020!

Roland Bieleveldt en Anneke Ranzato
namens het hele team van VanSpaarbankVeranderen.nl

Wist je dat je onze blogs ook eenvoudig kun volgen via onze Facebookpagina of via Twitter? Onze nieuwsbrieven maken we niet wekelijks dus als je op de snel hoogte wilt zijn van alle spaaractualiteiten... doen!

27 december 2019: Spaarbelasting terug? Laat maar zitten!
De rechter heeft zich uitgesproken over de belasting op spaargeld. Die was te hoog, maar de overheid hoeft niet te compenseren. Zou dit wel moeten?

13 december 2019: Belasting op je spaargeld besparen
Het einde van het jaar is in zicht, en daarmee de peildatum voor de vermogensbelasting. Wat kun je doen op belasting op je spaargeld te besparen?

6 december 2019: Nieuws over negatieve spaarrente
Die negatieve spaarrente... die komt er voorlopig niet, de grootbanken hebben dit toegezegd aan minister Hoekstra. En die gaat dus geen verbod instellen.

22 november 2019: Zorgpremie 2020: besparen, sparen & 2% spaarrente!
Wat hebben zorgverzekeringen en sparen met elkaar te maken? Duik in je zorgpremie voor 2020 en check: meer sparen, problemen voorkomen of zelfs 2% spaarrente.

15 november 2019: Negatieve spaarrente: doen, niet doen of toch een verbod?
Er is veel te doen rondom een negatieve spaarrente. Doen ze het of doen ze het niet - de banken? Of komt er een verbod vanuit de overheid aan?

8 november 2019: Toch Europese garantie voor spaargeld op komst?
Duitsland is opeens vóór een Europese spaargarantie. Wat zou een Europese garantie voor ons betekenen? We kijken naar risico's en spaarrente.

30 oktober 2019: Sparen doen we duidelijk niet voor de rente
Sparen doen we kennelijk niet voor de rente... ook bij de huidige extreem lage spaarrente sparen we stug door. Zou dat zo blijven bij een negatieve rente?

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op maandag 30 december 2019

Anoniem

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.