Een nieuwe spaarrekening openen, daar gaat een keuzeproces aan vooraf. Dit beschrijven wij in ons Stappenplan Van Spaarbank Veranderen. Daarmee besluit u zorgvuldig welke nieuwe spaarrekening u wilt openen. Tijd voor de volgende stap: het werkelijk openen van de rekening. Dat kan bij uw huidige bank zijn, of bij een andere bank.

Nieuwe spaarrekening bij uw huidige bank

Een nieuwe spaarrekening betekent niet per definitie dat u overstapt naar een andere spaarbank. Wellicht is uw keuze gevallen op een andere spaarrekening bij dezelfde bank als waar u al spaart. U kiest bijvoorbeeld voor een rekening met voorwaarden en daardoor een iets hogere rente. Of voor het vastzetten van een deel van uw spaargeld op een deposito.

Het openen van een nieuwe rekening bij dezelfde bank werkt bij iedere bank anders. Raadpleeg de website van uw bank om na te gaan wat u precies moet doen.

Nieuwe spaarrekening bij een andere bank

In veel gevallen zal de keuze voor een andere spaarrekening betekenen dat u deze opent bij een andere dan uw huidige bank. Ook hier verschilt de procedure per bank. Vaak kan er een aanvraagformulier ingevuld worden op internet.

Identificatie tegenrekening

Daarna ontvangt u al snel uw rekeningnummer en een toegangscode om de rekening via internet te benaderen. Ter identificatie wordt meestal gevraagd een symbolisch bedrag over te maken naar de nieuwe spaarrekening. Zo wordt de verbinding gelegd tussen uw spaarrekening en de tegenrekening die u heeft opgegeven.

Als u een spaarrekening opent bij een nieuwe bank moet u - ter controle van de tegenrekening - meestal een symbolisch bedrag overmaken naar de nieuwe rekening.

Deposito openen

Heeft u ervoor gekozen om een deposito te openen? Bij de meeste banken is het alleen mogelijk om een deposito te openen als u er een internetspaarrekening aanhoudt. Heeft u die nog niet bij de betreffende bank, dan zult u die eerst moeten openen.

Met alleen het openen van de nieuwe spaarrekening bent u er natuurlijk nog niet. Met de volgende stap gaat er pas écht iets veranderen in uw spaarleven.

Stap 6: geld overboeken en spaarwinst behalen

Meer over veranderen van spaarbank

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.