5 oktober 2023

ING verhoogt per 15 oktober de spaarrente naar 1,50%. Daarmee volgt ING collega-grootbank ABN Amro, die dezelfde stap al eerder aankondigde.

Nederlandse grootbanken doen niet echt mee

De Nederlandse grootbanken gaan enigszins mee met het verhogen van de spaarrentes. Rabobank loopt daarbij voorop - daar is de hoogste rente (tot € 20.000) op de internetspaarrekening op dit moment al 1,70%. Met deze rentes doen de grootbanken in de verste verte niet mee met de hoogste spaarrentes.

Hoogste spaarrente in het buitenland

De spaarrekening met de allerhoogste rente is op dit moment te vinden bij Banca Progetto in Italië (3,25%). Aan deze rekening kleven echter flinke voorwaarden, waardoor die bijna niet te kwalificeren is als spaarrekening. De eerstvolgende hoogste spaarrente is te vinden in Zweden: 3,03% bij Klarna.

Spaargarantie in een ander land

Voor de beste rente op spaargeld moet de Nederlandse spaarder duidelijk bij banken in het buitenland zijn. Het is vrij eenvoudig om geld bij deze buitenlandse banken onder te brengen - al dan niet via het internationale spaarplatform Raisin. Het geld valt dan echter niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. In plaats daarvan is de spaargarantie van het land in kwestie van toepassing. De dekking daarvan is gelijk aan de Nederlandse garantie - € 100.000 per persoon, per bank.

Veel hogere spaarrente bij kleine banken in Nederland

Ook spaarders die liever de garantie uit eigen land aanhouden kunnen een behoorlijk hogere spaarrente krijgen dan bij de Nederlandse grootbanken. De hoogste rente bij een bank in Nederland staat op dit moment op 2,75%. 

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op donderdag 5 oktober 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.