27 september 2023

Grootbank ABN Amro heeft aangekondigd dat de rente op spaarrekeningen daar vanaf 15 oktober verhoogd wordt van 1,25% naar 1,50%. Daarmee blijft de bank nog steeds fors achter bij de hoogste spaarrentes.

Grootbanken blijven achter

Het niveau van de rente op spaarrekeningen en deposito's is al sinds vorig jaar doorlopend aan het stijgen. De grootbanken Rabobank, ING, ABN Amro en SNS verhogen de spaarrente echter in een veel lager tempo dan veel andere banken. De hoogste spaarrente zonder voorwaarden ligt inmiddels op 3,00% - het dubbele van de rente die ABN Amro pas op 15 oktober gaat doorvoeren.

Hoogste spaarrente bij buitenlandse banken

Voor de allerhoogste rente moet de spaarder wel de stap zetten om geld over te hevelen naar een bank in het buitenland. Dat gaat vrij eenvoudig. Het betekent wel dat het spaargeld onder een buitenlands depositogarantiestelsel komt te vallen: bij een faillissement van de betreffende bank kan de spaarder niet aankloppen bij De Nederlandsche Bank (DNB). 

Ook veel hogere rente met Nederlandse garantie

Ook onder de Nederlandse spaargarantie zijn behoorlijk hogere rentes te vinden dan bij de grootbanken. Yapi Kredi - een van oorsprong Turkse bank met Nederlandse bankvergunning - vergoedt bijvoorbeeld 2,75% rente op een spaarrekening zonder voorwaarden.

Depositorente ruim hoger

Spaarders die bereid zijn hun geld voor langere tijd vast te zetten kunnen een nog veel hogere rente krijgen. Bij de deposito's voor 1 jaar vast is de hoogste rente op dit moment 4,40% bij SME Bank in Litouwen. Met Nederlandse garantie is de hoogste depositorente voor 1 jaar te vinden bij Credit Europe Bank met 3,75%.

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op woensdag 27 september 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.