25 september 2023

De banken tuimelen over elkaar heen met renteverhogingen op spaarrekeningen en deposito's. Vandaag (maandag 25 september) zijn het Banca Progetto en LeasePlan Bank. Beide banken verhogen de spaarrente én de depositorente.

Banca Progetto: hoge rente in Italië

Via het internationale spaarplatform Raisin kan de Nederlandse spaarder geld onderbrengen bij Banca Progetto in Italië. Dat kan op twee manieren:

Voor beide keuzes geldt dat het spaargeld komt te vallen onder het Italiaanse depositogarantiestelsel.

Spaarrekening met bijzondere voorwaarden

De spaarrekening van Banca Progetto heeft zeer bijzondere voorwaarden: het is niet mogelijk om geld bij te storten en geld opnemen kan alleen met het hele saldo in één keer. De rente op deze rekening is op dit moment de hoogste van alle spaarrekeningen.

Deze spaarrente stond al ruim twee maanden op 3,00%, maar nu MeDirect met MeSave dezelfde rente vergoedt (zonder voorwaarden) hebben de Italianen de rente verhoogd naar 3,25%.

Deposito: hoogste rente bij 2 jaar vast

Bij de deposito's is de rente bij 6 maanden en 1 jaar vast nog net iets lager dan bij SME Bank uit Litouwen, voor 2 jaar vast vergoedt Banca Progetto met 4,40% de hoogste depositorente. Dat is exact dezelfde rente als SME Bank voor 1 jaar vergoedt.

Zet je het spaargeld bij Banca Progetto 3 jaar vast, dan ontvang je nog 0,05% per jaar meer. Met 4,45% biedt de Italiaanse bank vanaf vandaag de hoogste depositorente die momenteel mogelijk is in Nederland.

LeasePlan Bank met Nederlandse spaargarantie 

Ook bij LeasePlan Bank kunnen spaarders geld neerzetten op een spaarrekening of op een deposito. Op beide fronten heeft deze Nederlandse bank de rentes per vandaag verhoogd.

  • Spaarrekening: van 1,87% naar 2,22% 
  • Deposito's: alle looptijden 0,25% erbij. 1 jaar vast is nu 2,75%, 3 jaar vast 2,85%.

Daarmee komt LeasePlan Bank echter niet op de hoogste positie als het gaat om sparen met Nederlandse garantie. Yapi Kredi vergoedt bijvoorbeeld met 2,75% op de spaarrekening een betere rente. Ook bij de depositorentes legt LeasePlan Bank het af tegen Yapi Kredi en de andere banken van Turkse origine. 

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op maandag 25 september 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.