21 september 2023

De spaarrente wordt bij veel banken verhoogd, dat is wel duidelijk. Gisteren schreef ik al over de rentesprong van MeDirect, maar er volgde nóg een rentewijziging... deze keer uit Nederland. Yapi Kredi verhoogde de rente op de Euro-plus spaarrekening naar maar liefst 2,75% effectief!

Actuele rentes sparen zonder voorwaarden

Hoogste spaarrente met Nederlandse garantie

Met die nieuwe rente komt Yapi Kredi op nummer 4 te staan bij sparen zonder voorwaarden. Dat is niet helemaal bovenaan, maar zo doet deze bank van Turkse origine wel mee in het rentegeweld van de banken in het buitenland. Terwijl spaargeld bij Yapi Kredi onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt! Dat maakt het een interessante spaarrekening om eens verder naar te kijken, toch?

Rekening openen voorheen alleen op papier

Nu heb ik natuurlijk wel eerder naar die rekening gekeken (ongeveer een jaar geleden), alleen was het tot voor kort zo dat het openen van een spaarrekening bij Yapi Kredi alleen per post een spaarrekening kon. Ook het opnemen van geld ging alleen telefonisch, per post of per e-mail. Dat vind ik nogal ouderwets, dus daar ben ik niet aan begonnen.

Inmiddels ook digitaal via een app... testen!

Met deze nieuwe renteverhoging (van 2,33% naar 2,75%) vond ik het interessant om nog eens te kijken of daar misschien verandering in was gekomen. En jawel: je kunt nu een app downloaden en via de app digitaal een spaarrekening openen bij Yapi Kredi. Dat vroeg natuurlijk om een test, om mijn ervaring hier op VanSpaarbankVeranderen.nl te kunnen delen.

Yapi Kredi spaarrekening openen

Dus: app gedownload en aan de slag gegaan. Het openen van de spaarrekening bij Yapi Kredi ging heel vloeiend. Gegevens invullen, paspoort laten verifiëren - niets op aan te merken. In no-time had ik m'n account met tijdelijk wachtwoord en ook het rekeningnummer duurde niet lang.

Inloggen met vingerafdruk please!

Het enige is dat ik zo snel niet kan ontdekken of ik ook toegang kan krijgen met vingerafdruk in plaats van wachtwoord. Dat vind ik heel handig namelijk. Elke keer m'n klantnummer en wachtwoord invoeren als ik in de app wil kijken is wel lastig. Dat lijkt de enige manier, waarbij je na het invoeren een sms code krijgt om het inloggen te voltooien. Die overnemen in het scherm van de app gaat gelukkig wel eenvoudig.

Geld overboeken naar nieuwe spaarrekening

Vervolgens heb ik een bedragje overgeboekt van m'n betaalrekening naar deze nieuwe Yapi Kredi spaarrekening. Ben benieuwd of dat net zo snel erop staat als bij MeDirect. Dat zou wel moeten natuurlijk: dit is een overboeking binnen Nederland in plaats van naar Malta.

Rentewijzigingen niet actief gemeld?

In m'n vorige review van deze Yapi Kredi spaarrekening schreef ik dit:

Die melding staat er nog steeds bij de veelgestelde vragen, dus ik ga er even vanuit dat hier niets aan veranderd is. Misschien krijg je bij rentewijzigingen wel een melding via de app? Dat de info op hun site daar nog niet op aangepast is, zou kunnen.

Ongemerkte renteverlaging zó gebeurd

Voor mij is het sowieso geen probleem - wij zitten immers bovenop de rentewijzigingen bij spaarrekeningen en deposito's, voor jou kan het wel lastig zijn als er geen actieve melding is. Een ongemerkte renteverlaging is dan zó gebeurd.

Extra opletten bij rentewijzigingen Yapi Kredi

Houd vooral onze berichtgeving in de gaten zou ik zeggen, maar ook het overzicht van rentewijzigingen. We kunnen immers niet garanderen dat we over élke rentewijziging een bericht plaatsen. Al zal ik wel  vanaf nu extra opletten als het over Yapi Kredi gaat!

Deposito bij Yapi Kredi

Je kunt bij Yapi Kredi ook je spaargeld vastzetten op een deposito. Ook daarvan hebben ze de rentes gisteren verhoogd, 1 jaar vast ging naar 3,60% rente. Interessant!

Depositorente Credit Europe hoger

Het is alleen nu al niet meer de hoogste rente onder Nederlandse garantie, want Credit Europe reageerde vandaag direct met een verhoging van de depositorentes: 1 jaar vast levert daar nu 3,75% rente op. Dat zijn mooie tarieven voor een bank in Nederland - dus onder het Nederlandse depositogarantiestelsel.

Hoogste depositorentes bij banken in het buitenland

Het verschil met de hoogste depositorente wordt daarmee fors kleiner. De maximale rente op een 1-jaars deposito is op dit moment 4,25%, maar dat is met garantie in Frankrijk (Orange Bank) of Letland (Rietumu Bank). Via het internationale spaarplatform Raisin kun je deze deposito's eenvoudig openen vanuit Nederland.

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op donderdag 21 september 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.