4 december 2020

December is alweer begonnen! Nog een paar weken, dan is het rare jaar 2020 voorbij... laten we hopen dat de wereld in 2021 weer een beetje terugkeert naar normaal. Trump vertrokken uit het Witte Huis, corona onder controle en de horeca weer open... dat zou toch fijn zijn?!

Update Sparen in de mail

Op de 1e van de maand versturen we alweer een tijd trouw onze Update Sparen. Afgelopen dinsdag was het weer zover en kregen duizenden spaarders onze mail. Een mail die goed gewaardeerd wordt, als ik bekijk hoe goed de ontvangers 'm openen... super om te zien!

Update Sparen december

Krijg jij de Update Sparen nog niet in je mailbox? Dan wordt het hoog tijd dat je dat even regelt - dat is zó gebeurd! En als je dan toch bezig bent: bij het aanmelden kun je er ook voor kiezen dat we je van meerdere financiële onderwerpen op de hoogte houden, we bieden de volgende keuzes:

Aanmelden Update Sparen

Sparen bij Lloyds Bank favoriet

Uit de reacties bleek dat er in de Update Sparen van deze maand duidelijk één onderwerp uitsprong: sparen bij Lloyds Bank.

Koploper in de vergelijking

Dat is niet verwonderlijk: deze rekening staat al een paar maanden bovenaan in de vergelijking van spaarrekeningen. Sinds Bigbank begin oktober besloot om de rente - na een eerdere verhoging - opeens fors te verlagen is Lloyds de aanvoerder van de lijst met schamele spaarrentes. Die had net per 1 oktober haar rente juist verhoogd van 0,2% naar 0,3%.

Geen Nederlandse spaargarantie, wel Duitse

Nog even voor alle duidelijkheid: geld dat je bij Lloyds Bank stalt valt níet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel. Ook niet onder het Britse, al zou je dat door de naam misschien vermoeden. Nee - het is de Duitse spaargarantie die hier van toepassing is. De dekking van dat stelsel is gewoon gelijk aan die van onze eigen garantie, zoals in elk EU-land.

Genoeg zekerheid in Duitsland?

De zekerheid van die dekking... nou ja, dat kun je alleen maar zelf beoordelen. Persoonlijk zou ik denken dat je in Duitsland net zo veilig spaart als in Nederland. En ik ben duidelijk niet de enige: niet voor niets vinden jullie sparen bij Lloyds Bank interessanter dan het geval was bij Bigbank (garantie van Estland) toen die nog bovenaan stond in de rente-ranglijst.

Kop en schouders of eenoog

Je zou dus kunnen zeggen dat Lloyds Bank met kop en schouders boven de rest van de spaarbanken uit steekt. Zowel qua rente als qua interesse van de spaarders - en dat gaat natuurlijk hand in hand. 

In het land der blinden...

Een andere manier om ernaar te kijken is dat je zegt: 'in het land der blinden is eenoog koning'. Die uitdrukking gaat natuurlijk eigenlijk over kennis, maar ik vind 'm hier ook wel van toepassing. Als alle rentes bijna of helemaal op nul staan is een tarief van 0,3% héél hoog. Alleen is het ondertussen nog steeds bijna niets.

Liever positief

Het is maar net hoe je erin staat. Ik kijk liever positief, dus vind kop en schouders een stuk prettiger dan eenoog.

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 4 december 2020

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.