Sparen in het buitenland komt steeds vaker voor. Eén van de landen waar u kunt sparen is Duitsland. Een belangrijke vraag is altijd: hoe veilig is het geld? Daarom kijkt VanSpaarbankVeranderen.nl voor u naar het Duitse depositogarantiestelsel - de Einlagesicherung.

Sparen in het buitenland steeds gemakkelijker

Vanuit Nederland kunnen we ons spaargeld onderbrengen bij banken in allerlei landen. Dat is een stuk gemakkelijker geworden met de opkomst van internationale spaarplatforms zoals Savedo, Binck Sparen en Raisin. Zelf een rekening openen in het buitenland kon natuurlijk altijd wel al, maar is een stuk bewerkelijker. 

Spaargeld veilig bij buitenlandse bank?

Maar: hoe veilig is uw geld in het buitenland? Dat is aan u om te beoordelen, afhankelijk van uw vertrouwen in dat land. Daarbij speelt de aanwezigheid van een spaargarantie natuurlijk een grote rol, maar ook de mate waarin u op die garantie durft te vertrouwen.

Bij sparen in het buitenland is het van groot belang om te weten onder welk depositogarantiestelsel uw geld gegarandeerd is!

Duitse spaargarantie: Einlagensicherung der Banken & Bankiers

Voor Duitsland geldt net als in andere EU-landen een depositogarantiestelsel met een maximale garantie van € 100.000 per persoon, per bank. Het depositogarantiestelsel in Duitsland heet de 'Einlagensicherung der Banken & Bankiers'. De uitvoering van dit 'Sicherungssystem' ligt in handen van de Deutsche Bundesbank - de Duitse centrale bank. Meer informatie over de Duitse spaargarantie vindt u op de website van de Bundesbank (in het Duits of in het Engels).

Meer over veilig sparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.