Vraag:

Ik wil graag dat mijn spaarsaldo zo snel mogelijk groeit. Natuurlijk wil ik daarom de hoogste spaarrente over mijn spaargeld. Hoe regel ik dat?

Antwoord:


Het is niet ingewikkeld om uit te vinden welke spaarrekening de hoogste spaarrente biedt op dit moment. Onze vergelijking van spaarrentes geeft u direct antwoord op die vraag. Kijk daarbij om te beginnen naar spaarrekeningen met dezelfde voorwaarden als uw huidige spaarrekening. Zo maakt u een eerlijke vergelijking.

Voorwaarden accepteren?

Vervolgens kunt u zich afvragen of u in ruil voor een hogere spaarrente één of meer beperkende voorwaarden wilt accepteren. Wellicht zijn er voorwaarden waar u helemaal geen last van zou hebben. Dan is het geen probleem om een spaarrekening met die voorwaarden te openen en zo meer spaarrente te krijgen.

Veilig sparen

Houd wel in de gaten of uw geld veilig is bij de spaarbank van uw keuze. Het zou bijzonder naar zijn als (een deel van) uw spaargeld verdwijnt als de bank onverhoopt failliet zou gaan. Belangrijk is daarom om na te gaan onder welk garantiestelsel de bank valt. De spaargarantie voor sommige buitenlandse banken is anders dan de spaargarantie in Nederland.

Houd wel altijd in de gaten of uw spaargeld veilig onder een solide spaargarantie valt!

Hoogste spaarrente regelmatig controleren

Tot slot: met een eenmalige vergelijking bent u er nog niet. Spaarrentes veranderen regelmatig. Een spaarbank die op dit moment de hoogste spaarrente biedt, kan over een half jaar wel naar de middenmoot gezakt zijn. Het is daarom van belang om met regelmaat de actuele spaarrentes te controleren. 

Meer over spaarrente

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.