Wie niet tevreden is met de spaarrente in Nederland kan over de grens kijken naar sparen in het buitenland. Zelf een rekening openen bij een buitenlandse bank kan natuurlijk, maar brengt wel haken en ogen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de communicatie (taal!), identificatie en regelgeving. Om deze drempels weg te nemen bestaan er internationale spaarplatforms. Dat zijn partijen die tussen u en de bank in het buitenland in gaan staan: een marktplaats voor spaarproducten. Eén van die partijen is het Duitse Raisin, met ook een Nederlandse website.

Raisin: spaarplatform uit Duitsland

Raisin is een internationaal spaarplatform met de basis in Duitsland. Het was de eerste partij die zo'n platform groots opzette om sparen in andere Europese landen toegankelijk te maken. Het platform werd meerdere jaren op rij verkozen tot de beste Duitse depositomarktplaats.

Internationale spaarplatforms zoals Raisin helpen u om de hogere spaarrente in andere Europese landen te benutten.

Eenvoudig sparen in het buitenland

Via een platform als Raisin gaat het sparen over de landsgrenzen een stuk gemakkelijker. Een Raisin-rekening is gratis, via deze rekening kunt u spaarproducten van verschillende Europese banken beheren in één online banking systeem. 

In onze vergelijkingen van spaarproducten vermelden we of deze afgesloten kunnen worden via een internationaal spaarplatform. U ziet dit tussen haakjes achter de banknaam staan:

Sparen bij BlueOrange via Raisin

Savedo overgenomen door Raisin

Voorheen was er nog een ander Duits spaarplatform actief in Nederland: Savedo. Dit platform werd eind 2020 tijdelijk on hold gezet, zonder gevolgen voor de spaarders. Dit had te maken met de overname van Savedo door Deposito Solutions. In juni 2021 werd duidelijk dat Deposit Solutions en Raisin gingen fuseren, waarna Savedo definitief ophield te bestaan.

Meer over sparen in het buitenland

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.