24 januari 2024

En alwéér een nieuwe spaarbank in onze vergelijkingen! Santander is nog maar net online of er verschijnt alweer een nieuwe naam. Of nieuw... de kans dat je deze naam kent is vrij groot: het is Credit Agricole. Vanuit het Italiaanse hoofdkantoor van 100% dochter Credit Agricole Auto Bank biedt de internationale bankreus nu - via Raisin - deposito's aan in Nederland.

Deposito's vergelijken

Credit Agricole

Wij zijn er dol op: bekende banken met een solide reputatie. Credit Agricole Group uit Frankrijk is één van de grootste banken van Europa - groter nog dan Santander (zie het lijstje in mijn blog van maandag) en zéker groter dan de Nederlandse grootbanken. Zo'n grote naam schept toch meer vertrouwen dan een onbekende bank waar je nog nooit van gehoord hebt.

CA Auto Bank

De deposito's die je nu kunt afsluiten lopen niet via de hoofdbank van Credit Agricole. Het geld wordt opgehaald door CA Auto Bank. Ook geen kleine partij, als je kijkt naar hun eigen omschrijving:

CA Auto Bank is one of the leading independent, multi-brand players in the vehicle and mobility financing and leasing sector. The Bank offers its financial products and services in 17 European countries and in Morocco, working with more than 35 major brands.

De naam verraadde het natuurlijk al, het is wederom een bank die geld ophaalt voor activiteiten in de autobranche. Daar hebben we er meer van: LeasePlan Bank (Nederland), Renault Bank en Distingo Bank (beide Frankrijk). Fascinerend wel, want ook LeasePlan is inmiddels onderdeel van een Frans concern - ALD Automotive. En dan komt nu de Franse Credit Agricole met een spaaraanbod, alleen dan wel vanuit de Italiaanse auto-dochter.

Deposito bij CA Auto Bank - Credit Agricole

Mooie depositorentes

Je kunt bij CA Auto Bank geen spaarrekening openen, wel deposito's in verschillende looptijden. Daarbij willen ze duidelijk serieus meedoen, want ze komen met mooie depositorentes:

6 maanden vast 4,00% per jaar
1 jaar vast 4,10% per jaar
2 jaar vast 4,20% per jaar
3 jaar vast 4,10% per jaar
4 jaar vast 4,00% per jaar
5 jaar vast 3,90% per jaar

Daarmee veroveren ze bij de looptijden vanaf 2 jaar vast direct de nummer 1 positie in de vergelijking van deposito's. Dat is sterk binnenkomen!

alle Deposito's 2 jaar vast

Voor 6 maanden en 1 jaar vast zitten ze er nét onder, maar door de naam Credit Agricole kan het toch prima zijn dat je dat interessant vindt.

Dalende depositorentes - nu profiteren!

De start van CA Auto Bank met deze scherpe rentes is een mooie opsteker voor de deposito's. We zien de rentes daar al een tijdje vooral dalen - kijk maar eens naar de laatste wijzigingen bij de depositorentes.

Nu een goed moment om geld vast te zetten?

Gezien de dalende lijn van de depositorentes kun je je afvragen hoe lang deze rente zo hoog zal blijven. Dus speel jij met de overweging om geld voor langere tijd vast te zetten, dan zou het zomaar kunnen dat dit een goed moment is.

€ 40 of meer extra aan rente

Vooral bij de ontwikkeling van de 2-jaars depositorente is goed te zien hoe sterk dit nieuwe aanbod is:

Die laatste steile lijn omhoog, dat is dus het deposito van Credit Agricole Auto Bank. Toch zomaar een sprong omhoog met 0,20%. Als je uitgaat van het minimale bedrag van dit deposito - € 10.000 - dan is 0,20% per jaar toch € 20. 

Sparen onder Italiaans depositogarantiestelsel

Die nummer twee, dat is Banca Progetto uit Italië. Het spaargeld op een deposito bij CA Auto Bank gaat - gezien de vestigingsplaats van de bank - ook naar Italië en valt daarmee eveneens onder het Italiaanse depositogarantiestelsel.

Grote plus t.o.v. Banca Progetto

Misschien frons jij daarbij je wenkbrauwen... Italië... je had liever garantie vanuit Frankrijk gehad met Credit Agricole? Er zijn verschillende manieren om ernaar te kijken. Je kunt je afvragen of het garantiestelsel ooit ingeschakeld zal moeten worden voor een dochter van één van de grootste banken van Europa. Dat geeft deze bank wel weer een grote plus ten opzichte van Banca Progetto vinden wij.

Persoonlijke overwegingen

Het is en blijft een persoonlijke overweging of je überhaupt wilt sparen in het buitenland en zo ja:

  • in welk land
  • onder welk garantiestelsel
  • bij welke bank

Geld vastzetten op deposito of niet?

Ook het al dan niet vastzetten van geld op een deposito is zo'n persoonlijke overweging. Op dit moment is het niet gek om na te denken over een deposito: de verwachting is dat de rentes op spaarrekeningen en deposito's voorlopig zeker niet zullen stijgen - een daling is logischer.

Rente daling of stijging?

Voor spaarrekeningen misschien nog even een kleine stijging van de hoogste variabele spaarrentes, puur uit concurrentie overwegingen. Maar verder kunnen we beter uitgaan van een rentedaling, wat een deposito een slimme keuze maakt. En dan kan dit nieuwe deposito van CA Auto Bank een overweging zijn.

Deel via uw social media

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.