10 oktober 2023

De rentes bij de Nederlandse grootbanken blijven flink achter bij de hoogste spaarrentes. Op dit moment vergoeden ABN Amro, ING, SNS en RegioBank slechts 1,25% rente op hun spaarrekeningen, ASN komt zelfs niet verder dan 1,20%. 

Grootbanken verhogen spaarrentes

Rabobank heeft de spaarrente al eerder naar boven bijgesteld: daar krijgen spaarders over een saldo tot € 20.000 een rente van 1,70%. De andere banken hebben lang gewacht met het volgen van die hogere tarieven. Inmiddels hebben ze allemaal een renteverhoging aangekondigd:

Renteverhoging Volksbank-spaarbanken

Spaarders bij SNS en RegioBank krijgen vanaf 16 oktober een rente van 1,70% - een forse verhoging ten opzichte van de huidige 1,25%. Duurzame ASN spaarders moeten het met 0,05% minder doen: daar gaat de spaarrente naar 1,65%. Al deze rentes worden vergoed over een saldo tot € 25.000. Daarboven wordt de rente lager: 1,25% bij SNS en RegioBank, 1,20% bij ASN Bank.

Andere Nederlandse banken geven hogere rentes

Met deze renteverhogingen hebben de grootbanken het gat met de best renderende spaarrekeningen verkleind, maar niet gedicht. Er zijn diverse banken - ook onder het Nederlandse garantiestelsel - die ruim hogere spaarrentes vergoeden. Zo krijgt een spaarder bij Yapi Kredi onder Nederlandse garantie een rente van maar liefst 2,75%.

Hoogste spaarrentes bij banken in het buitenland 

Wie de stap zet naar een rekening in het buitenland kan op dit moment zelfs tot 3,04% rente op een spaarrekening zonder voorwaarden krijgen. 

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op dinsdag 10 oktober 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.