21 augustus 2023

Wat is er in de afgelopen week gebeurd bij de spaarrentes? Een nieuwe nummer 1 bij sparen zonder voorwaarden en de laatste renteverhogingen bij ING en Rabobank. Niet heel spannend, wel goed om te weten. Wel komt er deze week een interessante renteverhoging aan!

Hoogste rente bij Nordax Bank

Nordax Bank uit Zweden verhoogde afgelopen vrijdag de rente op haar spaarrekening naar 2,71% effectief. Dat is een marginale renteverhoging van 0,02% - maar daarmee kwamen ze wel op nummer 1 bij Sparen zonder voorwaarden. De hoogste rentes voor spaarrekeningen zonder voorwaarden liggen dan ook bijzonder dicht bij elkaar:

CKV Bank uit België hoort er ook bij

In dit rijtje ontbreekt overigens een aardig interessante rekening in België: die van CKV Bank. Daar krijg je effectief ook 2,68% rente - maar deze spaarrekening is niet helemaal zonder voorwaarden. De enige voorwaarde die ze hebben is dat het saldo op de rekening altijd minimaal € 1.000 moet zijn. Als dat voor jou geen issue is kun je deze rekening beschouwen als sparen zonder voorwaarden en vind je sparen in België misschien een goed idee?

Alle spaarrekeningen vergelijken

Overstappen voor 0,03%?

Het verschil tussen de nummer 1 en de nummer 4 (5 als je CKV meeneemt) is slechts 0,03% - dat is natuurlijk net niks. Voor dat verschil ga je geen spaargeld overboeken lijkt me. Zelfs als je € 100.000 hebt staan is het renteverschil in euro's niet meer dan € 30.  Tuurlijk, wie het kleine niet eert... maar nee, ik kan me niet voorstellen dat er veel spaarders zijn die voor 0,03% extra in actie komen.

Stuivertje wisselen in de top

Bovendien is de kans enorm dat één van die andere banken binnen een paar dagen ook de rente weer wat verhoogt. De plek bovenaan in de vergelijking van spaarrekeningen is simpelweg waardevol voor een bank, dus zou het mij niet verbazen als het voorlopig stuivertje wisselen blijft.

Spaarrente Rabobank en ING omhoog

Ondertussen zijn ook de al eerder aangekondigde renteverhogingen bij ING en Rabobank doorgevoerd. Per 15 augustus ging de spaarrente bij deze grootbanken omhoog: bij ING naar 1,25% en bij Rabobank naar 1,50% voor de gewone internetspaarrekeningen.

Dief van eigen portemonnee

Eigenlijk zijn deze spaarrentes het vermelden niet waard als je naar de hoogste rentes kijkt. Maar ja, er zijn talloze spaarders die nog steeds serieuze bedragen bij deze  banken hebben staan. Die zijn dus een dief van hun eigen portemonnee, simpel.

Dief van je eigen portemonnee

Interessante renteverhoging op komst

Voor wie niet wil sparen in Zweden, Frankrijk, Estland of België komt er nog een interessante renteverhoging aan...

Lloyds Bank gaat naar 2,50%

Lloyds Bank verhoogt de rente op haar spaarrekening per morgen - dinsdag 22 augustus 2023 - van 2,00% naar 2,50%. Daarmee komen ze in één keer op nummer 6 van de vergelijking terecht. 

Lloyds Bank

Spaargarantie in Duitsland

Ook al doet de banknaam anders vermoeden; geld bij Lloyds Bank is gegarandeerd in Duitsland. Ik zou me kunnen voorstellen dat je daar een beter gevoel bij hebt dan bij veel andere landen waar je kunt sparen? Dat je misschien zelfs nog niet eerder de stap hebt gezet om spaargeld te stallen bij een bank in het buitenland - maar dat een goede rente uit Duitsland je over de streep trekt?

Afwikkeling garantie door DNB

Aanvullend is het ook nog goed om te weten dat voor Lloyds Bank (net als voor Argenta en ICBC) een afwijkende regeling geldt als ze failliet zouden gaan (nee, daar is geen sprake van - dit is puur ter info!) Je kun er dan namelijk voor kiezen om de afwikkeling van het depositogarantiestelsel door De Nederlandsche Bank (DNB) te laten doen. Omdat ze een bijkantoor in Nederland hebben. Dat is een prettig idee toch?

Meer over die keuze

Deel via uw social media

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.