2 december 2022

Het is aanpoten om de ontwikkelingen in de spaarrente bij te houden deze dagen! Gisteren gingen er heel veel rentes op spaarrekeningen omhoog, maar vandaag gaan Bunq en Klarna er nog eens overheen. De hoogste spaarrente op een vrij opvraagbare spaarrekening is inmiddels opgeschroefd naar 1,05%.

Waar krijg je de hoogste rente?

Gisteren: grootbanken naar 0,25%

Het was al lang geleden aangekondigd: vanaf 1 december zouden grootbanken eindelijk weer enige rente gaan vergoeden op spaargeld. De spaarrente bij ING Bank, ABN Amro, Rabobank en SNS Bank werd gisteren bijgesteld naar 0,25%. Daarmee komen ze in de verste verte niet in de buurt van de hoogste rentes, maar het is beter dan de 0,01% die er stond.

Gisteren: 1% rente met Nederlandse garantie

Er gebeurde gisteren nog meer bij de spaarrente: Yapi Kredi verhoogde de rente op haar Euro-plus spaarrekening van 0,50% naar maar liefst 1,0%. Daarmee veroverde de bank een plek in de top 3, op gelijke hoogte met Renault Bank en Bigbank. Het grote verschil: geld bij Yapi Kredi valt onder de Nederlandse spaargarantie. Mooi!

Het was overigens niet de eerste keer dat Yapi Kredi in de top 3 stond, dat was eind september ook al zo

Vandaag: Bunq en Klarna naar 1,05%!

Ik zeg wás, omdat die positie vandaag alweer vervallen is. Of nou ja, een gedeelde derde plek heeft Yapi Kredi nu. Er zijn namelijk twee banken die hun rente hebben opgehoogd naar 1,05%. Het Zweedse Klarna deed al langer mee bij de hoogste spaarrentes, maar Bunq is hier een nieuwe binnenkomer. Eentje die - net als Yapi Kredi - onder de Nederlandse spaargarantie valt!

Hoogste spaarrente op dit moment

Sparen bij Bunq is niet nieuw

Dat Bunq spaarrente vergoedt is niet nieuw, dat doen ze al sinds maart 2019. De 0,27% die ze toen lanceerden leek op dat moment heel interessant, maar bleek een wassen neus. De rente werd alleen vergoed over de eerste € 10.000 bij Bunq - meer niet. Vandaag maakte de rente bij Bunq een grote naar 1,05%.

Rentegrens naar € 100.000 - garantie in Nederland!

Kennelijk wil Bunq serieus spaargeld binnenhalen. Ze hebben namelijk niet alleen de rente fors verhoogd, ook de grens voor rentedragend geld is aangepast: van € 10.000 naar € 100.000. Zonder kosten. Now we're talking! Meer wil je toch niet bij één bank stallen gezien de spaargarantie.

Spaardoel verplicht & max 2 opnames per maand

Wel even opletten dat er nog twee andere aanpassingen zijn gedaan in het aanbod van Bunq. Alléén geld dat je aan een spaardoel hebt gekoppeld is rentedragend, dus niet alles dat je op een Bunq-rekening hebt staan (dat was eerder wel zo).

En je kunt niet meer dan 2x per maand een opname doen van de rekening, ook goed om te weten.

Bunq is geen gewone bank

Houd er rekening mee dat Bunq geen gewone bank is. Alles werkt daar via een app op je smartphone - en alles in het Engels. Je kunt er ook gemakkelijk de fout maken dat je opeens een pakket hebt met maandelijkse kosten - dus let daar goed op als het niet jouw bedoeling is om ook een actieve betaalrekening bij Bunq aan te houden. 

Is t wat, dat Bunq?

Tja, wat zal ik zeggen. Mijn ervaringen met Bunq waren in het verleden niet geweldig. Ik heb er een zakelijke rekening gehad en het opheffen daarvan had heel wat voeten in de aarde. Later bleek dat ze de gratis rekening van mijn man opeens in een pakket met kosten gestopt hadden. Ergens heb ik steeds het gevoel dat er een addertje onder het gras zit. Dat addertje heb ik met deze nieuwe rente op Bunq Easy Savings nog niet kunnen ontdekken, maar het knaagt.

Gratis Bunq Easy Savings account

Zelf kan ik het wat lastig uitproberen op dit moment: ik heb de Bunq app al geïnstalleerd staan voor de rekening van mijn Scouting-speltak. Ik zie dat ik daardoor een gratis Bunq Easy Savings account heb (om toegang te krijgen tot de Scouting-rekening) - maar kan niet zo goed uitvinden hoe ik daar dan geld op kan storten.  

Probeer jij het - een spaarrekening openen bij Bunq? Dan ben ik heel benieuwd naar jouw ervaringen!

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 2 december 2022

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.