18 juni 2021

Met het niveau van de spaarrente bij de grootbanken is de logische conclusie dat ze jouw spaargeld niet echt willen hebben. Maar dat ze ook letterlijk adviseren om naar een andere bank te gaan... ING doet het!

Moneyou en Aegon wijzen klanten de deur

Vandaag trok dit artikel op RTLnieuws.nl mijn aandacht: Moneyou en Aegon wijzen spaarders de deur, maar wat als je weigert? Dat zowel Moneyou als Aegon alle spaarrekeningen eruit gooien, dat wisten we natuurlijk allang. Maar inderdaad... wat als je als spaarder jouw geld niet uit jezelf bij hen weghaalt?

Spaargeld weghalen bij de bank

Naar tegenrekening of stallingsrekening

Het antwoord op die vraag was niet zo heel spannend. Als je het geld op jouw spaarrekening bij Moneyou of Aegon niet zelf overboekt, doen zij het voor je. Ze boeken het naar de tegenrekening die bij jouw spaarrekening altijd is ingesteld. Bestaat die niet meer? Dan parkeren ze het geld op een stallingsrekening, maar het blijft gewoon van jou. 

Banken zijn spaarklanten liever kwijt dan rijk

Veel interessanter vond ik het stukje waarin het gaat over het feit dat banken hun spaarklanten liever kwijt dan rijk zijn. Zoals hierboven gezegd: het is heel logisch, je ziet het aan de rentetarieven. En aan de inspanningen van de banken om jouw interesse voor beleggen te wekken. Ze willen jouw geld heus wel in hun beheer houden, maar dan wel in beleggingen - niet op een spaarrekening.

ING adviseert sparen bij andere banken

Wat voor mij nieuw was: ING wijst haar klanten actief op de mogelijkheid om spaargeld over te hevelen naar andere banken. Ze zeggen het letterlijk op hun site:

Iedereen die zich ook maar een beetje in spaarrentes verdiept weet dit natuurlijk allang. die zit waarschijnlijk ook niet meer met z'n spaargeld bij ING.

Bakker: ga maar naar de supermarkt

Maar jeetje, dit is alsof de bakker zegt: joh, kijk ook eens bij de bakker aan de overkant of bij de supermarkt - daar is het brood soms goedkoper dan bij mij.

De bakker die dat zegt - bijvoorbeeld dat het brood van de supermarkt goedkoper is - zal er direct achteraan uitleggen waarom je het brood tóch bij hem moet kopen. Omdat het beter van kwaliteit is. Langer vers blijft. Van lokale granen is gebakken. Betere service. Persoonlijke aandacht. Whatever, de bakker zal je willen laten zien dat zijn brood, ook al is het duurder, gewoon beter is.

ING: ga maar gewoon naar een ander

Dat doet ING niet. Die verwijst je voor de mogelijkheden simpelweg door naar de Consumentenbond en een aantal vergelijkingssites. Hoe kán het trouwens dat ze daarbij VanSpaarbankVeranderen.nl overslaan?  

Nou ja, gelukkig weet jij onze vergelijkingen allang te vinden. En is de kans bovendien groot dat jouw spaargeld allang niet meer bij ING staat. Wel? Dan hoef jij je dus niet schuldig te voelen als je overstapt naar een andere bank, want ING zegt zelf dat het een goed idee is!

Bijhouden welke spaarbank de beste keuze is?
Met onze Update Sparen houden we je op de hoogte!

Ja doe maar!

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 18 juni 2021

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.