20 november 2020

Het is stil op de spaarmarkt. Er gebeurt niet zoveel bijzonders... ik kan elke week wel vertellen dat de rentes verlaagd zijn, maar dat is ten eerste nogal saai, ten tweede nogal negatief. Positieve dingen en kansen melden vind ik veel fijner.

Rentes op spaarrekeningen

Kijk ik naar de laatste rentewijzigingen bij spaarrekeningen, dan zie ik sinds 1 oktober alleen maar dalingen. Het positieve nieuws is dat de rente bij Lloyds Bank (in Duitsland) nog steeds op 0,30% staat, wat op dit moment echt een toprente is.

Duitsland - Nederland: 30-15

Dat is geen nieuws - maar wel goed om je even aan te helpen herinneren. Mocht je op zoek zijn naar een hogere spaarrente voor je geld, dan zou je deze rekening kunnen overwegen. Of - als je in Nederland wilt blijven - NIBC Bank met 0,15%. Altijd beter dan de rente bij onze grootbanken!

Spaarrekeningen vergelijken

Rentes op deposito's

De laatste rentewijzigingen bij deposito's geven wel een recente groene pijl. CKV Bank heeft afgelopen week besloten de depositorentes te verhogen: behoorlijk tegen de stroom van renteverlagingen in.

CKV Bank interessant

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de deposito's bij CKV in België interessant zijn. Begin juli hadden ze een actie waarbij je voor 1 jaar vast 1% rente kon krijgen. Mooie actie was dat, ik heb er zelf ook gebruik van gemaakt. De rentes die er nu staan zijn lager, maar vergeleken met andere banken nog steeds aantrekkelijk.

Liever sparen in Tsjechië of in België?

In de vergelijking van deposito's staat CKV bij 1 jaar vast met 0,7% nu op nummer 6, bij 2 jaar vast met 0,95% op nummer 5. Zeker niet de hoogste rente dus: die ligt bij 1 jaar vast op 1,0% en bij 2 jaar vast op 1,2%. Maar ja, voor die rente moet je jouw geld naar de Tsjechische bank J&T Bank brengen... ik weet niet hoe jij dat ziet, maar persoonlijk zet ik m'n geld liever vast in België dan in Tsjechië. Je weet wel, vanwege de spaargarantie.

Depositorentes vergelijken

Deposito openen via Raisin

Als je jouw geld bij CKV Bank wilt stallen, dan hoef je niet naar België te reizen. Niet verstandig ook op dit moment, in het kader van corona. Je regelt het helemaal digitaal - niet bij CKV Bank zelf maar via het internationale spaarplatform Raisin. Daar krijg je ook nog een leuke Welkomstbonus als je er voor het eerst geld gaat wegzetten.

Raisin internationaal spaarplatform

Gaat het goed via dat platform?

Is dat niet spannend, zo'n platform? Gaat het wel goed, is er niet het risico dat je geld dan kwijtraakt? Zoals gezegd, ik heb afgelopen zomer gebruik gemaakt van dat 1% tarief en heb dus ervaring met het openen van een rekening via Raisin.

Identificatie niet vlekkeloos

Ik zal niet beweren dat het vlekkeloos ging - met name de identificatie was nogal een gedoe. Het lukte, maar ik had er wel geduld voor nodig. Het zou prima kunnen dat ze dit proces inmiddels verbeterd hebben. Houd er in elk geval rekening mee dat het zo kán zijn dat het wat voetjes in de aarde heeft.

Welkomstbonus niet vergeten te claimen!

Buiten die identificatie ging het wel prima. Ook het claimen van de welkomstbonus kostte geen moeite - je moet er alleen wel aan denken om dat te doen. Zonde als je het vergeet!

Mogen wij je per mail op de hoogte houden van de ontwikkelingen?
Meld je aan voor onze gratis Update Sparen (1x per maand)!

JA, DAT MAG!

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 20 november 2020

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.