14 mei 2020

Er is een nieuwe hoogste spaarrente bij sparen zonder voorwaarden! Bigbank uit Estland had had al deposito's met een aardige rente, en biedt nu ook de mogelijkheid voor een vrij opvraagbare spaarrekening en vergoedt daarop 0,3% rente. Dat is ruim meer dan de oude hoogste rentes: 0,2% bij Lloyds Bank en 0,15% bij LeasePlan Bank en NIBC Direct.

Hoogste rente voor sparen zonder voorwaarden - 14 mei 2020

Vergelijk sparen zonder voorwaarden

Zeg ik nu dat je jouw spaargeld maar direct moet overboeken naar Bigbank? Welnee! Je moet je goed realiseren dat het geld dan niet onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt, maar onder dat van Estland (het Tagatis Fond). Geeft je wellicht toch een beetje een Icesave-gevoel? Dan moet je het dus niet doen. 

Veel hogere rentes bij buitenlandse banken

Bij de spaarrekeningen waarvan je gewoon kunt opnemen zijn er inmiddels een paar van buitenlandse aanbieders. Lloyds Bank (eigenlijk Engeland, maar valt onder het garantiestelsel van Duitsland) en Argenta (België) bijvoorbeeld, en nu dus Bigbank. Bij de deposito's zijn dat er veel meer.

Sterker nog: daar worden de hoogste rentes volledig  gedomineerd door banken uit het buitenland. Bij een deposito met de rente 1 jaar vast komt de eerste bank uit Nederland op de 13e plek met 0,4%, terwijl Bigbank 1,0% vergoedt.

Dat beeld is bij alle deposito's tot en met 5 jaar vast zo: banken uit het buitenland domineren de vergelijking.

Vergelijk deposito's

Buitenlandse garanties

Maar goed, al dat buitenlandse aanbod heeft dus geen Nederlandse garantie. In onze vergelijker kun je in één oogopslag aan het vlaggetje zien welk land het spaargeld garandeert. In die top-12 van deposito's voor 1 jaar zijn dat Estland, Letland, Italië, Slowakije, Portugal en Oostenrijk. 

Welke garanties vind je betrouwbaar genoeg?

De vraag is dus welke landen je qua garantie betrouwbaar genoeg vindt. Via ons handige filter kun je een selectie maken met de spaarmogelijkheden bij alleen díe landen. 

Als je op deze knop bij de vergelijking klikt:

Filter resultaten vergelijking sparen

krijg je dit scherm:

Hier staan standaard alle mogelijkheden aangevinkt en worden die dus allemaal meegenomen in de selectie van passende spaarmogelijkheden.

Filteren op garantiestelsel

Wil je alleen bepaalde garantiestelsels meenemen? Dat kan op twee manieren:

  • klik op 'alles deselecteren' - dan gaan alle vinkjes uit en kun je aanvinken welke je wel wilt zien
  • klik op de vinkjes bij de landen die je wilt 'uitzetten' en laat alleen de vinkjes staan van de landen die je wilt zien

Vervolgens klik je op 'Pas keuzes toe' en voilà: de vergelijking laat alleen de mogelijkheden zien met de garantiestelsels van jouw keuze.

Sparen via internationale spaarplatforms

Bij de buitenlandse banken zal je opvallen dat er bij nagenoeg allemaal achter de naam 'via Raisin' of 'via Savedo' staat. Raisin en Savedo zijn internationale spaarplatforms. Via deze platforms kun je sparen in het buitenland, maar wel met communicatie in het Nederlands. Zo'n platform helpt ook met eventuele belastingzaken en - mocht dat nodig blijken - het claimen van uw geld in het buitenland als de bank failliet zou gaan. 

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom sparen?
Meld je aan voor de maandelijkse Update Sparen van onze HomeFinance MailService!

Nu aanmelden

Deel via uw social media

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.