4 september 2018

Sinds vorige week is Nederland weer een spaarplatform rijker. Raisin - al vele jaren actief in Duitsland - biedt nu ook in ons land de mogelijkheid om te sparen in allerlei andere landen.

Internationale spaarplatforms niet nieuw in Nederland

Het is geen onbekend verschijnsel meer, het internationale spaarplatform. Vorig jaar startte Savedo zo'n platform in Nederland, later gevolgd door Binck Sparen. Daarbij werkt Binck overigens samen met onder andere... Raisin. Nu heeft Raisin dus besloten niet alleen via Binck de Nederlandse markt te bewerken, maar ook zelfstandig.

Dezelfde banken via verschillende platforms

Vooralsnog zien we in het aanbod van Raisin geen verrassingen. Er wordt op dit moment nog maar één bank aangeboden: J&T Banka uit Tsjechië. Die kennen we uit de spaarmogelijkheden via Savedo en Binck. Natuurlijk ook met dezelfde rentes. Wie wil sparen bij J&T Banka kan nu dus kiezen uit drie verschillende platforms.

Aanbod van Raisin in Duitsland

Dat klinkt mager, alléén die ene Tsjechische bank. Daar zal echter ongetwijfeld verandering in komen. In Duitsland heeft Raisin 50 partnerbanken, dus het aanbod zal ook in Nederland ongetwijfeld breder worden. Met ook banken die wellicht niet via een ander platform toegankelijk zijn.

Sparen in het buitenland blijft spannend

Hiermee willen wij natuurlijk niet zeggen dat u maar heel snel uw spaargeld naar het buitenland moet brengen. Dat is een keuze waar u goed over na moet denken. De rekeningen bij die Europese banken vallen dan wel onder het depositogarantiestelsel (dekking € 100.000 per persoon, per bank), maar hoe zit het met de zekerheid die het betreffende land biedt? Kunnen ze de garantie wel nakomen als het puntje bij paaltje komt?

Als u hier vertrouwen in heeft is er geen reden om niet te kiezen voor zo'n deposito in het buitenland. De rente ligt bij sommige van die banken aanzienlijk hoger dan bij onze eigen Hollandse banken.

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op dinsdag 4 september 2018

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.