Op deze website geven wij veel informatie over veilig sparen. Hierbij gaat het vooral om de risico's die een spaarder loopt als een spaarbank failliet gaat. Deze risico’s zijn goed te beheersen door in de gaten te houden hoe het zit met het depositogarantiestelsel.

Sparen via internet

Sparen gaat tegenwoordig voornamelijk via internet. De spaarrekeningen met de hoogste spaarrente (vrij opvraagbaar) zijn internetspaarrekeningen. Ook deposito’s en andere spaarrekeningen met voorwaarden kunnen gemakkelijk online geregeld worden. Hoe zit het met de veiligheid bij sparen via internet?

Internetspaarrekening met vaste tegenrekening

Meestal is het zo dat van internetspaarrekeningen alleen overgeboekt kan worden naar een vaste tegenrekening. Het directe risico dat er via internet geld van uw spaarrekening wordt afgeboekt door criminelen is daardoor niet erg groot. Het geld komt bij overboeking immers op uw eigen vaste tegenrekening terecht.

Geld overboeken van uw internetspaarrekening naar een andere dan uw eigen vaste tegenrekening is niet mogelijk... dat is wel zo veilig.

Regels veilig internetbankieren

Toch is het goed om ook bij sparen via internet een paar regels in acht te nemen. Let er bijvoorbeeld op dat uw systeem en virusscanners goed bijgewerkt zijn en klik nooit op links in zogenaamde e-mails (phishing mails) van uw bank.

Meer informatie over veilig internetbankieren vindt u op de website Veilig bankieren.

Meer over veilig sparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.