Uw spaargeld onderbrengen bij een bank in Portugal... als de rente daar flink hoger is dan in Nederland overweegt u dat misschien. Met de komst van internationale spaarplatforms zoals Savedo is het bovendien aanzienlijk eenvoudiger geworden om te sparen bij een Portugese bank. Natuurlijk bent u dan benieuwd hoe het zit met het depositogarantiestelsel in dat land.

Spaargarantie in Portugal

Portugal is lid van de Europese Unie (EU). Er geldt - net als in andere EU-landen - een verplichting dat spaargeld gegarandeerd is tot € 100.000 per persoon, per bank. Die garantie is er dus ook in Portugal. Voor uw overweging om bij een Portugese bank te gaan sparen is vervolgens de vraag van belang of de garantie ook goed nageleefd kan worden als die bank failliet zou gaan.

Vraag: verwacht u dat Portugal als land solide genoeg is om het depositogarantiestelsel na te leven als er banken failliet gaan?

Beroep doen op het Portugese depositogarantiestelsel

Ook belangrijk: wat als u een beroep moet doen op het Portugese depositogarantiestelsel? Moet u dan naar Portugal afreizen om uw geld terug te krijgen? Of kan het met de post of digitaal... en hoe zit het met de taal? Dat kunnen behoorlijke belemmeringen zijn. Internationale spaarplatforms kunnen u hierbij ondersteunen, zo kunt u bij Savedo een volmacht afgeven om de claim voor u uit te voeren.

Meer over sparen in het buitenland

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.