Vraag:

Het lijkt tegenwoordig wel standaard om te sparen via internet. Wat zijn voor mij de voordelen van internetsparen? En is dat wel veilig?

Antwoord:


Inderdaad, gewoon sparen gaat tegenwoordig niet meer via een spaarbankboekje. Internetsparen is de standaard op dit moment, het is al volledig ingeburgerd.

Direct spaarrentes vergelijken

Voordelen van internetsparen

Sparen via internet heeft voor u verschillende voordelen. En ja, voor de bank natuurlijk ook. Het gemak is het voornaamste voordeel. U hoeft niet meer naar uw bankkantoor om iets te regelen met uw spaargeld. In plaats daarvan kruipt u achter uw computer en regelt u met een paar drukken op de knop een online overboeking van uw spaarrekening naar uw betaalrekening.

Hogere spaarrente

Omdat er bij de bank geen mensenhanden meer te pas komen aan uw spaarhandelingen, hoeven de banken minder kosten te maken voor uw spaarrekening. Dat vertaalt zich in een hogere spaarrente. De rente op een internetspaarrekening is hoger dan op een spaarrekening die beheerd wordt via het bankkantoor. Zo stimuleert de bank het gebruik van internetbankieren.

Veiligheid

U vraagt ook of internetsparen veilig is. Het is zo veilig als internetbankieren. Als u zich houdt aan de regels voor veilig internetbankieren zien wij geen veiligheidsbezwaren om via internet uw spaarrekening te beheren. Het overboeken van spaargeld van uw internetspaarrekening loopt altijd via uw eigen betaalrekening. Er kan dus geen geld direct overgemaakt worden van uw spaarrekening naar een rekening van een ander.

Meer over Internetsparen

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.