Vraag:

Ik vind het belangrijk dat ik de hoogste spaarrente over mijn spaargeld krijg. Waarom is het dan van belang om te kijken naar de historische spaarrente?

Antwoord:


Echte spaarders willen de hoogste spaarrente krijgen over hun spaargeld. Het is tenslotte zonde om genoegen te nemen met een lagere spaarrente dan wat er maximaal mogelijk is. Nu is het vinden van de spaarrekening met de hoogste spaarrente geen probleem. Een snelle vergelijking en klaar.

Variabele rente

Het lastige is alleen dat de spaarrentes met regelmaat veranderen. Door verhogingen en verlagingen kan de top van de beste spaarrekeningen eenvoudig veranderen. De rekening die vorige week nog verreweg de hoogste rente gaf, kan volgende week wel uit de top-5 verdwenen zijn. En ook al is het niet moeilijk om dat in de gaten te houden, niet iedereen heeft daar zin in.

Lange termijn keuze

Wie een lange termijn keuze wil maken voor een spaarbank doet er dan goed aan om niet alleen te kijken naar de hoogste spaarrente. Laat de historische spaarrente ook meewegen! Ga op zoek naar de spaarbank die niet alleen nu een mooie rente geeft, maar dat in het verleden steeds heeft laten zien. Die niet met hoge lokrentes werkt om vervolgens de binnengestroomde spaargelden uit te melken met niet al te duidelijk gecommuniceerde renteverlagingen. 

Pas op voor spaarbanken met lokrentes: die mooie hoge rente kan al snel verlaagd worden.

Resultaten uit het verleden...

Heeft een spaarbank in het verleden laten zien stabiel één van de beste spaarrentes te vergoeden, dan is de kans groot dat ze dat in de toekomst ook zullen doen. Aan de andere kant: resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Het is geen overbodige luxe om alsnog de ontwikkelingen in de gaten te houden.

Meer over spaarrente

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.