Wie een spaarrekening heeft wil graag een goede spaarrente. De rekening met de hoogste spaarrente is gemakkelijk te vinden door een goede vergelijking te maken. Het is daarbij wel belangrijk om in de gaten te houden dat de vergelijking van spaarrentes een momentopname is. De spaarrente verandert in de loop van de tijd; banken voeren verhogingen en verlagingen door. Bij de meeste banken is niet bekend op welke basis ze hun spaarrente bepalen. Het is dan ook niet zo dat de verhoudingen altijd ongeveer gelijk blijven.

Rentewijzigingen volgen

Het kan dan ook gebeuren dat een spaarbank die nu de hoogste spaarrente biedt, volgende week een renteverlaging doorvoert. En dat de spaarrekening van die bank dan opeens helemaal niet meer bij de beste spaarrekeningen hoort. Door de rentewijzigingen goed in de gaten te houden voorkomt u dat u hierdoor spaarrente misloopt. Dat is gemakkelijk op onze pagina's met laatste rentewijzigingen. Wij tonen zowel de laatste rentewijzigingen van spaarrekeningen als de laatste wijzigingen bij deposito rekeningen. Bij vrij opvraagbare spaarrekeningen is het vervolgens zó gebeurd om uw geld over te hevelen naar een andere spaarbank.

Houd spaarrente in de gaten!

Variabele spaarrentes kunnen ieder moment gewijzigd worden. Houd de rentewijzigingen in de gaten om altijd goed te zitten met uw spaargeld.

Spaarbank met stabiel rentebeleid

Alleen zit niet iedereen te wachten op het bijhouden van de spaarrentes. Misschien kiest u liever voor een bank die op dit moment niet de allerhoogste spaarrente biedt, maar wel in het verleden bewezen heeft stabiel tot de best renderende spaarbanken te behoren. Wilt u op die basis een spaarrekening kiezen, dan heeft u de historische spaarrente nodig. Hoe heeft de spaarrente bij de betreffende bank zich ontwikkeld? Niet alleen qua percentage, maar vooral qua positie ten opzichte van andere spaarrekeningen?

Historische rente in vergelijking van spaarrekeningen

Om die reden heeft VanSpaarbankVeranderen.nl ervoor gekozen om historische rente te laten zien bij de spaarrekeningen. Niet alleen de gemiddelde rente in het verleden, maar ook de positie van die rente ten opzichte van de hoogste rente van dat moment. Zo helpen wij u te kiezen voor een spaarrekening waarvan kunt verwachten dat u er ook in de toekomst goed mee zit.

De beste spaarrekening voor langere tijd

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.