Vraag:

Bij het vergelijken van spaarrekeningen op internet staat vaak iets over rekeningen met voorwaarden. Wat bedoelen ze daarmee?

Antwoord:


Sparen met voorwaarden, daar kan alles mee bedoeld worden. Het gaat in ieder geval om spaarrekeningen waarbij u in uw vrijheid beperkt wordt. Er gelden bepaalde regels, beperkingen dus. Die regels zijn enorm verschillend per spaarrekening.

Direct alle spaarrentes vergelijken

Soorten voorwaarden

De beperkende voorwaarden waar het om gaat kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • verplicht een (vast) bedrag per maand sparen
  • sparen met een bonusrente over het saldo dat een periode niet opgenomen wordt
  • een bepaald bedrag als minimale eerste storting op de rekening
  • een aanmeldingstermijn voor opnames

Zo zijn er nog veel meer. Een uitgebreide uitleg van de verschillende mogelijke spaarvoorwaarden vindt u op onze informatiepagina's over sparen met voorwaarden.

Hogere spaarrente

In ruil voor die beperkende voorwaarden krijgt u een hogere spaarrente over uw geld. U levert immers een stukje vrijheid in – daar moet wel iets tegenover staan.

Niet alle voorwaarden zijn voor u beperkend

De eerste reactie van veel spaarders op voorwaarden is 'oh nee, ik wil geen beperkingen!'. Daarom kijken ze dan simpelweg niet naar de spaarrekeningen met voorwaarden. Toch kan het interessant zijn om dat wel te doen. Sommige voorwaarden hoeven voor u geen beperking te zijn. Neem nu een minimale storting per maand. Misschien bent u al jaren gewend om minimaal € 100 per maand te sparen. Als dat binnen de voorwaarde past, heeft u van die voorwaarde dus geen last. Als het saldo dan bijvoorbeeld wél vrij opneembaar is, kunt u een hogere spaarrente krijgen zonder dat u er last van heeft.

Meer over Sparen met voorwaarden

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.