Optimaal sparen doet u met de juiste spaarrekening(en). Het Stappenplan Van Spaarbank Veranderen helpt u dit weloverwogen vorm te geven. Na openen van een nieuwe spaarrekeningen en het overboeken van uw spaargeld bent u nog niet klaar. U wilt immers ook in de toekomst optimaal sparen.

Overzicht van spaarrekeningen

Om uw spaarpositie echt goed in beeld te hebben en te houden, is het verstandig om een overzicht te maken van uw spaarrekeningen en deposito's. Zo'n spaaroverzicht is handig! Leg in dit overzicht de volgende zaken vast:

  • Naam van de rekening
  • Naam spaarbank
  • Rekeningnummer
  • Rentepercentage

Bij deposito's zet u hier nog het volgende bij:

  • Hoogte gestort bedrag
  • Vervaldatum
  • Boete bij eerder stopzetten

Strategie elke paar jaar opnieuw bekijken

Een spaaroverzicht is bijvoorbeeld erg handig bij het invullen van uw belastingaangifte. Maar ook als u in een later stadium gaat controleren of uw spaarstrategie nog past bij uw situatie en wensen op dat moment. Want ja: het is verstandig om uw strategie elke paar jaar even opnieuw te bekijken.

Het is verstandig om uw spaarstrategie elke paar jaar even opnieuw te bekijken. Ligt u goed op koers voor het behalen van uw spaardoelen?

Herinnering vervallen deposito's

Banken sturen doorgaans een herinnering naar u toe als uw deposito bijna afloopt. Er zijn echter ook deposito's die automatisch verlengd worden. Bovendien kunnen brieven kwijtraken in de post of over het hoofd gezien worden.

Grip houden op uw spaargeld

Om zelf grip te houden op uw spaargeld is het verstandig om in uw agenda – of die nu van papier is of digitaal – een herinnering aan te maken voor het aflopen van uw deposito's. Zo weet u zeker dat u ook dan een bewuste beslissing neemt over het al dan niet opnieuw vastzetten van uw spaargeld.

Ontwikkelingen bijhouden

Als u het overzicht heeft gemaakt bent u bijna klaar om voorlopig achterover te kunnen leunen als het om uw spaargeld gaat. Om ook in de toekomst de overtuiging te kunnen houden dat u goed zit met uw spaarrekening(en), is het wel belangrijk om de ontwikkelingen in de spaarmarkt wel een beetje bij te houden.

Stap 8: Spaarontwikkelingen bijhouden

Meer over veranderen van spaarbank

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.