Sparen is verstandig. Een appeltje voor de dorst, een buffer voor onverwachte uitgaven – dat is wel het minste. Op deze pagina bespreken we hoe u de spaarrekening met de hoogste rente vindt.

waar krijg je de hoogste spaarrente? >>

Spaarsaldo groeit sneller

Het is fijn als het saldo van uw spaarrekening met een beetje tempo groeit. Dat heeft te maken met de stortingen, maar zeker ook met de spaarrente. Door te kiezen voor een spaarrekening met de hoogste rente zal het bedrag dat erop staat sneller aangroeien. Zo bereikt u uw spaardoel sneller dan op een spaarrekening met een lagere rente.

Overstappen naar andere spaarrekening

Waarom zou u genoegen nemen met een spaarrekening met minder dan de hoogste spaarrente? Van spaarbank veranderen gaat heel gemakkelijk. Dus als uw spaarbank besluit niet (meer) de beste rente te vergoeden over uw spaargeld, is het gemakkelijk om het geld over te hevelen naar een andere spaarrekening. U stapt gewoon over naar een andere spaarbank.

Van spaarbank veranderen

Overstappen naar een andere spaarbank is heel gemakkelijk en kan u een flink hogere rente opleveren!

Hogere rente op spaarrekening met voorwaarden

Het vergelijken van spaarrentes lijkt heel gemakkelijk. Dat is het ook, als de voorwaarden van de spaarrekeningen precies gelijk zijn. Bij een verschil in de voorwaarden is het aan u om te kiezen wat u het belangrijkst vindt. De hoogste spaarrente, of misschien toch volledige opnamevrijheid?

Kijk ook eens bij de spaarrekeningen met voorwaarden. Wie weet, is er een spaarrekening met een hogere spaarrente door een voorwaarde die voor u helemaal geen probleem is. Een minimale storting per maand bijvoorbeeld, terwijl het geld wel gewoon vrij opneembaar is.

Pas op met actierentes

Bij spaarrekeningen met een variabele rente kan de bank de rente op ieder moment aanpassen. Zo kunnen banken u 'lokken' met een tijdelijk hoge actierente, om die na een tijdje drastisch te verlagen. Als u dat niet in de gaten heeft denkt u een goede spaarrekening te hebben, terwijl de rente in werkelijkheid allang niet meer de hoogste is.

Kijk daarom ook naar de historische rente: het renteniveau de de bank in het verleden over een rekening vergoedde. Als de spaarrente bij een bank stabiel bij de beste rentes hoort is de kans groter dat u ook voor de langere termijn goed zit.

Ga voor de hoogste spaarrente!

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.