De depositorente is vaak hoger dan de rente op een spaarrekening. Dat kan een goede reden zijn om geld vast te zetten op een deposito.

De rentes die de banken vergoeden voor depositosparen loopt enorm uiteen. De hoogste depositorente is niet altijd de beste keuze voor u, wij vertellen u alles dat u moet weten voordat u uw keuze maakt!

alle Deposito rentes vergelijken

Deposito kiezen: meer dan alleen de hoogste rente

Natuurlijk is de rente die een bank vergoedt over spaargeld heel belangrijk. Bij de keuze van een deposito zijn naast de rente echter meerdere aspecten om naar te kijken:

  • het land & het garantiestelsel
  • de bank & de voorwaarden 
  • de looptijd 

Land & garantiestelsel

Het is belangrijk dat uw spaargeld veilig is. Het is daarbij lastig om per bank te beoordelen hoe groot het risico is dat deze zou omvallen. Gelukkig is dat risico afgedekt door het depositogarantiestelsel van het land waar de bankvergunning loopt.

Spaargarantie in Nederland of buitenland

Misschien voelt u zich het prettigst als uw spaargeld onder het Nederlandse depositogarantiestelsel valt, maar er zijn ook allerlei mogelijkheden om vanuit Nederland te sparen in het buitenland. In veel gevallen is de depositorente bij buitenlandse banken hoger dan in ons eigen land. Bij uw overwegingen is het zaak om te beoordelen of u voldoende vertrouwen hebt in het betreffende buitenlandse garantiestelsel.

Bank & voorwaarden

Naast het land is het belangrijk om bij het vergelijken van deposito's bij verschillende banken goed te kijken naar de voorwaarden. Bij de ene bank is geld op een deposito echt niet op te nemen, bij de volgende alleen onder specifieke voorwaarden, bij weer andere onder aftrek van een sterk uiteenlopende boete.

Voorwaarden bij deposito

De voorwaarden kunnen nogal uiteenlopen, en u wilt niet voor een onplezierige verrassing komen te staan. Check deze dus altijd goed voordat u een deposito afsluit!

Meer over depositovoorwaarden

Looptijd van het deposito

De basis van een deposito is dat u geld vastzet voor een langere tijd. Dat is het grote verschil met spaarrekeningen; daar kunt u uw geld (al dan niet met een opzegtermijn) eenvoudig van opnemen. Die looptijd kan variëren van 1 enkele maand tot zelfs 20 jaar.

Is de depositorente hoger bij langere looptijd?

Vaak geldt dat de rente hoger is naarmate het geld langer vaststaat. Toch kan het ook anders zijn, zet de deposito's die passen bij uw wensen daarom goed naast elkaar.

Wij hebben voor u de deposito-mogelijkheden op een rij gezet voor verschillende populaire looptijden:

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.