13 juni 2024

Een week geleden maakte de ECB bekend dat het depositorentetarief - dat is de rente de banken ontvangen als ze geld bij de ECB stallen - verlaagd zou worden van 4% naar 3,75%. Deze wijziging is gisteren van kracht geworden. De ECB-renteverlaging heeft direct gevolgen gehad voor de maximale spaarrente die je als Nederlandse spaarder kunt ontvangen.

De hoogste spaarrentes vergelijken

Welke bank biedt nu de hoogste spaarrente?

De hoogste spaarrente op een vrij opneembare spaarrekening wordt nog steeds aangeboden door Trade Republic. Aangezien Trade Republic de depositorente die de ECB vergoedt aan Europese banken direct doorvergoedt aan klanten is de rente bij Trade Republic eveneens verlaagd van 4% naar 3,75%. Trade Republic is echter niet de enige bank in de top van de rentelijstjes die de rente verlaagd heeft. Hieronder geven we een overzicht van de belangrijkste rentewijzigingen van de afgelopen week en laten we zien waar u op dit moment de hoogste spaarrente kunt ontvangen.

Hoogste spaarrentes voor ECB-wijziging:

In onderstaande tabellen tonen wij de hoogste spaarrentes van een week geleden en vergelijken we die met de actuele spaarrentes. Het gaat hierbij alleen om vrij opneembare spaarrekeningen. 

  6 juni 2024
Trade Republic 4,00%
Santander Consumer Bank 3,66%
Distingo Bank (via Raisin) 3,37%
HoistSparen (via Raisin) 3,36%
Alisa Bank (via Raisin) 3,35%
Collector (via Raisin) 3,35%
Klarna (via Raisin) 3,29%

Hoogste spaarrentes per vandaag:

  13 juni 2024
Trade Republic 3,75% (- 0,25%)
Santander Consumer Bank 3,40% (-0,26%)
Distingo Bank (via Raisin) 3,37% (ongewijzigd)
HoistSparen (via Raisin) 3,34% (-0,02%)
Collector (via Raisin) 3,33% (-0,02%)
Klarna (via Raisin) 3,29% (ongewijzigd)
Nordax Bank (via Raisin) 3,29% (ongewijzigd)

Alisa Bank (via Raisin) ziet u deze week niet meer terug in de top 7 van hoogste spaarrentes. Deze bank heeft op 10 juni de rente met 0,14% verlaagd naar 3,21%. 

Wanneer u de vergelijkingen van spaarrentes op onze site bekijkt, ziet u Trade Republic niet terug. Dat komt omdat Trade Republic het spaargeld niet zelf beheert, maar hiervoor samenwerkt met verschillende banken uit verschillende landen. Het gevolg is dat wij niet vooraf kunnen aangeven welk depositogarantiestelsel van toepassing is.

Voor meer uitleg en meer info over Trade Republic, klik hier.

Vergelijk alle spaarrekeningen zonder voorwaarden

Wat doen de Nederlandse spaarbanken?

Vooralsnog hebben de grote Nederlandse banken nog geen renteverlagingen bekendgemaakt. Dat was ook niet de verwachting, aangezien deze banken met een rente van rond de 1,50% geen enkele reden hebben om de renteverlaging van de ECB te volgen. Ook na de renteverlagingen aan top van de rentelijstjes is het dus voor heel veel Nederlanders nog steeds mogelijk om qua spaarrente het dubbele te ontvangen en dus nog steeds superinteressant om van spaarbank te veranderen. 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste rentewijzigingen van de spaarrentes en depositorentes, check dan de volgende pagina's:

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op donderdag 13 juni 2024

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.