29 april 2024

De Nederlandse grootbanken laten het flink afweten als het gaat om de spaarrente. Ook als spaarder in Nederland kun je bij banken in het buitenland een veel hogere rente krijgen - tot wel 3,66%. Daarbij vallen de grootbank-rentes van 1,50% tot 1,90% in het niet.

Hoogste spaarrentes 

Alleen: lang niet alle spaarders willen met hun geld de grens over. Dan is het goed om te weten dat er ook in ons eigen land ruim hogere spaarrentes te krijgen zijn dan bij Rabobank, ING, ABN Amro of SNS (en zusjes ASN Bank en RegioBank). Bijvoorbeeld een rente van 2,85%!

NL rekening met 2,85% rente

Actierentes niet in vergelijking

Deze 2,85% zie je niet terug in onze vergelijking van spaarrentes. Dat komt doordat het een actierente is, alleen geldig voor nieuwe klanten. In onze vergelijkingen zie je alleen de standaard rentes die voor alle relaties van een bank gelden. Bij de bijzonderheden van spaarrekeningen vermelden we het wel als we op de hoogte zijn van actierentes.

DHB Bank valt onder Nederlandse garantie

De actierente waar het nu om gaat is van DHB Bank: een bank met Turkse roots maar gewoon een Nederlandse NV met alle vergunningen die elke bank in Nederland moet hebben. Geld bij DHB Bank valt dan ook - net als geld bij Rabobank en consorten - onder het Nederlandse depositogarantiestelsel

DHB Bank

DHB S@veonline: eerste half jaar 2,85% spaarrente

De actie van DHB Bank geldt voor de S@veonline rekening. Daarop krijg je als nieuwe klant de eerste 6 maanden 2,85% rente op maximaal € 50.000. Op dit moment is de gewone spaarrente op deze rekening 2,30%, dat is dus lekker 0,55% extra.

S@veonline rekening DHB Bank

Hoge rente bij bank in Nederland!

Zo krijg je dus voor een half jaar bij DHB Bank een mooie hoge rente op een vrij opvraagbare spaarrekening in Nederland. Kijk je naar de hoogste standaardrentes op Nederlandse spaarrekeningen zonder voorwaarden, dan zie je dat die op dit moment (29 april 2024) het hoogste is bij Yapi Kredi met 2,60%.  

Hoogste basisrentes met NL garantie

De S@veonline rekening van DHB Bank staat hier op de tweede plaats met 2,30% rente. Met de actierente van 2,85% komt deze nu ruim boven de 2,60% van Yapi Kredi.

Gratis geld met nieuwe spaarrekening

Het openen van zo'n spaarrekening kost je niets en is online te regelen, dus waarom zou je het niet doen? Het is een heel eenvoudige manier om meer rente te krijgen over spaargeld dat anders tegen een veel te lage rente staat te verstoffen bij de bank waar jouw betaalrekening loopt.

Actierente voor 6 maanden

De actierente voor de S@veonline rekening geldt voor 6 maanden. Daarna ga je terug naar de standaard spaarrente van de rekening, dus zet zeker voor jezelf in de agenda dat je tegen die tijd goed kijkt of je jouw spaargeld daar wilt laten staan.

Rente is vast, kan wel stijgen!

Goed om te weten: je weet zéker dat je een half jaar lang 2,85% rente krijgt op deze rekening. Ook als de gewone spaarrente omlaag gaat (en die kans is best aanwezig) staat die 2,85% voor 6 maanden als een huis.

Zou de gewone rente stijgen, dan gaat de actierente evenredig mee omhoog. Dus stel dat de basisrente van 2,30% naar 2,50% gaat, dan wordt de actierente 3,05%. De ondergrens van 2,85% staat vast, dat is lekker.

Rente op jaarbasis

Voor de zekerheid even een mogelijk misverstand uit de weg ruimen: je krijgt niet werkelijk 2,85% over je spaargeld. De actie geldt een half jaar, het rentepercentage is op jaarbasis. Het rentebedrag dat je per 1 januari krijgt, daarin zit dan 6 maanden 2,85% (of hoger) verwerkt, en de rest van de tijd het actuele rentepercentage.

Spaarrentes blijven vergelijken

Het is dus wel zaak om de rentes in te gaten te blijven houden. Je altijd af te vragen of je nog wel goed zit met je spaargeld. Op vrij opvraagbare spaarrekeningen kunnen de rentes op ieder moment bijgesteld worden: naar boven of naar beneden.

Het zou zonde zijn als je nu de stap zet naar een rekening met een mooie hoge rente, om er dan na een half jaar achter te komen dat je over die periode ergens anders meer had kunnen krijgen.

Hoogste spaarrentes

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op maandag 29 april 2024

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.