25 maart 2024

De rentewijzigingen van vandaag geven een interessante verrassing: de Nederlandse bank Yapi Kredi verhoogt de depositorente voor 1 en 2 jaar vast. Zodanig dat ze bij 1 jaar vast op een gedeelde tweede plaats staan bij de hoogste depositorentes!

Hoogste depositorentes

Yapi Kredi: 3,60% voor 1 jaar vast

Met 3,60% voor 1 jaar vast vergoedt Yapi Kredi echt een toprente. Alleen Rietumu Bank uit Letland zit er met 3,65% ietsiepietsie boven. Yapi Kredi deelt de tweede plek in de vergelijking van 1-jarige deposito's met A&G Banco (Spanje) en Banca Progetto (Italië).

Depositorentes 1 jaar vast

Deposito met Nederlandse spaargarantie

En dat terwijl jouw spaargeld bij deze bank gewoon onder de Nederlandse spaargarantie valt. Yapi Kredi klinkt dan wel niet erg Hollands - toch is de volledige naam Yapi Kredi Nederland NV. Een volledig Nederlandse bankinstelling dus met de bijbehorende bankvergunning. De roots van Yapi Kredi liggen wel in Turkije, maar verder is het een Nederlandse bank.

Yapi Kredi - Nederlandse bank

Depositorente bij andere Nederlandse banken

De eerstvolgende banken in Nederland in de lijst van 1-jarige deposito's zijn Anadolubank en Credit Europe Bank, allebei met 3,25% rente. Dat scheelt nogal! De grootbanken Rabobank, ABN AMRO en SNS komen niet verder dan 2,35%. 

Meer banken die depositorente verhogen

Yapi Kredi is niet de enige bank die de depositorente verhoogt vandaag. Ook de Litouwse bank PayRay en Credit Agricole Auto Bank (Italiaans onderdeel van de grote internationale bankinstelling Crédit Agricole) zetten een tandje bij, waarbij die laatste uitkomt op een rente van 3,55% voor 1 jaar vast. Voor 2 jaar vast trouwens ook - dat is dan weer hoger dan Yapi Kredi (3,45%).

Hoogste depositorentes 2 jaar vast

Vrij opvraagbaar tot 4% rente

De vraag is of je jouw spaargeld op dit moment wilt vastzetten op een deposito. De hoogste rente die je op een spaarrekening kunt krijgen ligt hoger dan die 3,60% op het deposito van Yapi Kredi.

Santander & Trade Republic

In onze vergelijking van spaarrekeningen staat Santander Consumer Bank (België, onderdeel van de Spaanse bankreus Santander) bovenaan met 3,66% - en bij Trade Republic krijg je nog steeds 4,0% spaarrente.

Spaarrekeningen vergelijken

De vraag is natuurlijk wel hoe lang nog... op een spaarrekening kan de rente op ieder moment aangepast worden, bij een deposito ben je voor de looptijd verzekerd van de afgesproken rente. 

Keuzes, keuzes

Waar het dus allemaal om draait: keuzes! Kiezen...

  • of je jouw geld voor een langere periode vast wilt zetten op een deposito - of toch liever vrij opvraagbaar houdt op een spaarrekening.
  • of je een gegarandeerde rente wilt of het okay vindt dat deze variabel is (waarbij de spaarrente dus kan stijgen, maar ook dalen).
  • of je jouw geld onder de Nederlandse spaargarantie wilt houden, of garantie uit een ander land ook acceptabel vindt - en welke landen dan?

Wat kies jij?

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op maandag 25 maart 2024

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.