22 februari 2024

De vraag 'Wat gaat de spaarrente doen?'... die komt regelmatig bij ons binnen. Niet dat we daar hét antwoord op hebben, dat kan natuurlijk helemaal niet. Ook wij hebben geen glazen bol. Maar vaak kunnen we er wel iets zinnigs over zeggen, een verwachting uitspreken met een serieuze onderbouwing.

Maandelijkse spaarrente verwachting

Spaarrente voorspelling

Spaarrente voorspelling per jaar... 

Tot voor kort deden we dat één keer per jaar: eind december gaven we een voorspelling voor het nieuwe jaar. Toen we de spaarrente verwachting voor 2024 opschreven dachten we: waarom doen we dit eigenlijk niet vaker? Elk kwartaal, of misschien wel elke maand? Dat kunnen spaarders vást wel waarderen... 

... nee, per maand!

Er gebeurt in een jaar zo verschrikkelijk veel dat de voorspelling van het begin van het jaar soms na een paar maanden al volkomen achterhaald is. Daarom hebben we gekozen voor een maandelijkse spaarrente verwachting. Altijd actueel met de laatste ontwikkelingen erin meegenomen.

Spaarrente verwachting 2024

Verwachting over spaarrente met macro-economisch onderbouwing

Eerlijk is eerlijk, in ons team is Roland degene van de macro-economische zaken. Als het gaat om inflatie en marktrentes ben je mij vaak al snel kwijt. Ik snap het allemaal wel met de kennis die ik tijdens m'n studie en daarna heb opgedaan, maar er voorspellingen aan verbinden vind ik heel spannend. Roland is daar beter in, dus is hij degene die de spaarrente verwachting voor z'n rekening neemt.

Eigen item bij Actueel

We besloten om elke maand een spaarrente verwachting te gaan opstellen. Niet in een blog, maar als vast apart item onder Actueel. Daar vind je nu dus vier onderdelen:

  • Spaarrente wijzigingen
  • Depositorente wijzigingen
  • Nieuws & blog
  • Spaarrente verwachting

Makkelijk te vinden dus, als jij je afvraagt wat de spaarrente gaat doen. Je hoeft niet te gaan zoeken tussen de blogs, je vindt de voorspelling eenvoudig via het menu. We gaan aan het begin van elke maand een nieuwe spaarrente verwachting opstellen en daar publiceren. Handig toch?

Spaarrente verwachting februari 2024

De eerste spaarrente verwachting gaat over februari 2024. Deze maand is wel al bijna voorbij, maar toch is het interessant om te zien wat onze gedachten waren aan het begin van de maand. En over iets meer dan een week publiceren we alweer de voorspelling voor maart 2024. Die vervangt dan de editie van februari (want wat heb je aan een achterhaalde verwachting?), dus bekijk die vooral voordat het maart is!

Benieuwd?

Deel via uw social media

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.