28 september 2023

Wederom zijn er banken die hun spaarrentes hebben verhoogd. Gisteren waren het de Belgische bank Argenta, Bigbank uit Estland en het Nederlandse Knab die de rente op hun spaarrekeningen naar boven bijstelden.

Vergelijk spaarrekeningen zonder voorwaarden

Argenta

Argenta was één van de eerste banken uit het buitenland die in Nederland spaargeld kwamen 'ophalen'. De Belgische bank is inmiddels wel een begrip in ons land, mede doordat ze ook hypotheken verstrekken. Met de stortvloed aan spaarbanken uit andere landen verdween de spaarrekening van Argenta enigszins naar de achtergrond: de rente was steeds een stuk minder aantrekkelijk dan elders. 

Argenta

Rente bij Argenta niet erg aantrekkelijk

De renteverhoging die Argenta per gisteren heeft doorgevoerd brengt hier geen verandering in: 2,00% op de Internetspaarrekening zal niet veel nieuwe spaarders ertoe aanzetten om deze Belgische spaarrekening te openen.

Bigbank

Voor de spaarrekening van Bigbank is het heel anders. Deze bank uit Estland is ook alweer ruim 3 jaar actief in Nederland. Dat doet Bigbank niet via een internationaal spaarplatform. Via een eigen Nederlandstalige website kunnen inwoners van ons land er eenvoudig een spaarrekening openen.

Bigbank uit Estland

Steeds één van de hoogste spaarrentes

Bigbank staat doorlopend in de top van de hoogste spaarrentes. Het is voor de nummer 1 plek lange tijd een soort van stuivertje wisselen geweest met Renault Bank uit Frankrijk. Ook nu volgt de renteverhoging bij Bigbank van 2,70% naar 2,80% na de rentestap van Renault Bank (2,78%). 

Allerhoogste rente bij MeDirect

Met die 2,80% heeft de bank uit Estland echter niet de allerhoogste rente van de spaarrekeningen zonder voorwaarden. Die plek wordt met een rente van 3,00% ingenomen door de MeSave spaarrekening van MeDirect uit Malta.

MeDirect op Malta

Knab

Tot slot heeft ook Knab de spaarrente verhoogd. De Nederlandse dochter van Aegon schroefde de spaarrente bij Flexibel Sparen op met 0,25%: van 1,75% naar 2,00%.

Knab

Dat is niet slecht voor een bank die onder het Nederlandse garantiestelsel valt, maar zeker ook niet de hoogste in die categorie. Met Nederlandse garantie is een spaarrente tot 2,75% te krijgen op dit moment:

Spaarrekeningen met Nederlandse spaargarantie

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op donderdag 28 september 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.