15 september 2023

Gisteren besloot de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente op de depositofaciliteit te verhogen naar 4%. De eerste bank die reageert met een directe verhoging van de spaarrente is Renault Bank uit Frankrijk. Via het internationale spaarplatform Raisin vergoedt de Franse bank vanaf vandaag 2,78% rente (effectief) op een spaarrekening zonder voorwaarden.

Nieuwe hoogste spaarrente

Met deze renteverhoging van 0,10% herovert Renault Bank de hoogste positie in de vergelijking van spaarrekeningen zonder voorwaarden. Die werd tot gisteren bezet door de spaarrekening van de Maltese beleggingsbank MeDirect met een rente van 2,75%.

Andere banken met hoge rente

Het wachten is op de reacties van andere banken. Vooral Bigbank, InBank (beide uit Estland), Klarna en Nordax Bank (beide uit Zweden) en sinds kort MeDirect (Malta) wisselen elkaar de laatste tijd af in de strijd om de hoogste spaarrente zonder voorwaarden. 

Bij de vergelijking van Alle spaarrekeningen zien staan Banca Progetto (Italië, met forse voorwaarden) en CKV Bank (België, met lichte voorwaarde) samen met Renault Bank in de top 3 met hoogste rentes.

Deposito levert hogere rente op

Spaarders die hun geld niet per se direct opvraagbaar willen houden kunnen een ruim hogere rente krijgen door een bedrag te stallen op een deposito. Een deposito met een looptijd van 1 jaar levert tot 4,25% rente op - bij Rietumu Bank. Deze bank uit Letland wordt in de vergelijking van deposito's gevolgd door diverse buitenlandse banken die meer dan 3,50% rente vergoeden op een deposito voor 1 jaar vast. Zelfs onder de Nederlandse spaargarantie is tot 3,45% rente te krijgen.

De ECB-renteverhoging van deze maand lijkt nog niet doorgewerkt in de hoogste depositorentes:

Hoogste spaarrente, depositorente vs ECB rente

Dat kan betekenen dat verschillende banken binnenkort hun depositorente gaan verhogen.

Deel via uw social media

Foto van Roland Bieleveldt

Roland Bieleveldt
Geschreven op vrijdag 15 september 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.