22 maart 2023

Een bijzondere dag vandaag: voor het eerst in héél lang staat in de vergelijking van hoogste spaarrentes zonder voorwaarden een Nederlands vlaggetje bovenaan. Neobank bunq heeft per vandaag de rente verhoogd naar 2,01% - net 0,01% boven de spaarrekening van Trade Republic. De hoogste rente en dan ook nog met Nederlandse spaargarantie... 

Details bunq spaarrekening

bunq doet serieuze zaken

Het was al eerder duidelijk dat bunq serieus aan de weg timmert om spaargeld binnen te halen. De rente tot gisteren (sinds begin februari 2023 1,56%) was ook al ronduit hoog te noemen voor Nederlandse begrippen, al was Yapi Kredi daar vorige week nog overheen gegaan met 1,60%.

Meer over sparen bij bunq

Spaartegoeden bij bunq bijna verdubbeld

Dat het werkt is ook te merken: bunq maakte laatst bekend dat de hoeveelheid spaargeld dat er gestald is in een jaar tijd bijna verdubbeld is tot 2,3 miljard euro. Niet zo gek: een (relatief) hoge rente onder het Nederlandse depositogarantiestelsel - daar loopt een deel van de Nederlandse spaarders wel warm voor.

Warmlopen voor hogere spaarrente

Meer dan 4x zoveel rente als grootbanken

Best bizar om te realiseren: bij bunq krijg je meer dan 4x zoveel spaarrente als je het vergelijkt met de grootbanken Rabobank, ABN Amro, ING en SNS Bank. VIER KEER! Als je daar over nadenkt is het eigenlijk nogal vreemd dat er niet veel meer spaargeld naar bunq is gevloeid in de afgelopen maanden. Misschien komt dat nu dan, nu ze écht bovenaan staan in de lijst van sparen zonder voorwaarden?

Opletten bij openen spaarrekening bunq

Ik heb het al vaker gezegd en blijf het roepen: let wel even goed op als je een spaarrekening gaat openen bij bunq. Je kunt vrij gemakkelijk de fout maken van het openen van een pakket waar kosten aan verbonden zijn. Als je alleen je spaargeld daar wilt onderbrengen is dat vast niet jouw bedoeling, dus houd dat goed in de gaten.

Sparen bij bunq

Niet mogelijk als je toegang hebt tot een andere rekening

Zelf liep ik tegen het probleem aan dat ik geen spaarrekening zonder kosten kan aanhouden bij bunq omdat ik een rekening van onze Scoutinggroep beheer.

Die loopt bij bunq en als je toegang hebt tot zo'n zakelijke rekening kun je er als privé persoon geen rekening zonder kosten meer openen. Bijzonder vreemd, heel storend ook, maar kennelijk was daar niets aan te veranderen. Ik moest al hemel en aarde bewegen om de kosten die ze hadden geïncasseerd terug te krijgen....

Kom maar door met de hogere spaarrentes

Persoonlijk hoop ik dan ook dat deze nieuwste renteverhoging door bunq snel gaat leiden tot hogere spaarrentes bij de andere banken in de top van de rentelijsten.

Laat Renault Bank maar snel meedoen, en wat is het stil vanuit Estland zeg... ik had inmiddels wel een reactie van Bigbank verwacht eigenlijk. Openbank uit Spanje is ook enorm weggezakt in de vergelijking, best jammer vind ik dat.

Liefst zie ik nieuwe rentes langskomen bij banken onder Nederlandse garantie. Niet Yapi Kredi - wie gaat er nou nog per post een spaarrekening openen tegenwoordig?

LeasePlan Bank lijkt me wél een goed idee, die zijn met 1,00% rente toch echt niet meer concurrerend hoor. Zij passen de rente doorgaans per de 1e van de maand aan, dus ik ben benieuwd wat het wordt per 1 april. Daar gaan ze vast geen grappen over maken.

NIBC Direct verhoogde gisteren de rente wel, maar ... van 0,75% naar 1,00%. Dat kun je ook niet helemaal serieus meer nemen als bunq 2,01% vergoedt. En alles onder de 1,00% al zeker niet.

Hoogste spaarrentes op dit moment

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op woensdag 22 maart 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.