1 maart 2023

Het is 1 maart 2023, de dag waarop de spaarrente bij de grootbanken verdubbeld wordt. Dat is minder spectaculair dan het lijkt: de rente bij de grootste banken van Nederland blijft ver weg van de hoogste rentes voor spaargeld. Maar er zijn meer renteverhogingen voor sparen!

Verhogingen van spaarrentes

Rente op spaarrekeningen

De meeste spaarders hebben hun geld op een spaarrekening staan. Veelal zijn dat spaarrekeningen zonder voorwaarden, vooral omdat de rekeningen met voorwaarden de laatste jaren volkomen oninteressant waren. Met recente de introductie van de rekening van Scalable Capital is daar voor mensen met een behoorlijk spaarsaldo verandering in gekomen.

Grootbanken verdubbelen spaarrente

Ook spaarrekeningen van de Nederlandse grootbanken kennen voorwaarden: je moet er ook een betaalrekening aanhouden. Vanaf vandaag krijg je op je spaarrekening bij Rabobank, ING, ABN Amro en SNS een rente van 0,50%. De oude rente was 0,25% - met een verhoging van ook 0,25% gaat het om een verdubbeling. Dat klinkt spannender dan het is: deze banken blijven onderaan hangen in de vergelijking van spaarrentes.

Lloyds Bank ook 0,25% omhoog

Interessanter is de stijging van de rente op de Internet Spaarrekening van Lloyds Bank. Deze bank onder het Duitse garantiestelsel verhoogde per vandaag de rente van 1,00% naar 1,25% en krijgt daarmee dezelfde plek als de Zweedse banken Klarna en Nordax Bank. Samen delen ze de 6e plaats in de ranglijst van hoogste spaarrentes.

Top 5 spaarrekeningen onveranderd

In de top 5 van de spaarrekeningen zonder voorwaarden is vandaag niets veranderd. Die wordt nog steeds aangevoerd door Trade Republic met 2,00% rente, gevolgd door bunq (1,56%), Renault Bank (1,55%), Bigbank (ook 1,55%) en Openbank (1,50%). 

Hoogste rente sparen zonder voorwaarden

Deposito ontwikkelingen

Ook bij de deposito's zijn er ontwikkelingen. De laatste rentewijzigingen bij de deposito's komen van Yapi Kredi en BlueOrange.

YapiKredi verhoogt 1-jaars depositorente fors

Yapi Kredi verghoogde de 1-jaars rente gisteren van 2,10% naar maar liefst 2,75%. Daarmee belandde de bank onder Nederlandse garantie op de 5e plaats in de deposito-vergelijking.

BlueOrange passeert Banco Progetto

Op dat moment stond de Italiaanse Banco Progetto nog bovenaan met 3,10% voor 1 jaar vast. Per vandaag doet Blue Orange uit Letland daar 0,01% bovenop en verovert daarmee de eerste plek bij de 1-jarige deposito's met 3,11% rente.

Hoogste depositorentes

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op woensdag 1 maart 2023

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.