2 juli 2021

De spaarrente... wat kan dáár nou voor bijzonders over te melden zijn? Laag, lager, laagst? Ja - dat ook, alleen noemen we dat natuurlijk allang niet meer bijzonder. Toch zijn er vandaag wel wat nieuwtjes. Positieve en negatieve berichten.

Wat zullen we eerst doen, het slechte nieuws of het goede nieuws? Ik sluit liever positief af dus beginnen we met het slechte nieuws.

Rente LeasePlan bank gehalveerd

Tot eergisteren bood LeasePlan bank de beste rente voor vrij opvraagbaar spaargeld onder de Nederlandse spaargarantie. Dat is nog steeds zo, alleen is die rente per 1 juli 2021 wel gehalveerd... verlaagd van 0,10% naar 0,05%.

Met die nagenoeg-niks rente biedt LeasePlan wel nog steeds de hoogste spaarrente met een Nederlands vlaggetje. In de vergelijking worden ze voorafgegaan door Lloyds Bank (0,3% - Duitse garantie), Bigbank (0,25% - garantie in Estland), Openbank (0,2% - Spaanse garantie) en Nordax Bank (0,15% - garantie in Zweden). 

Vergelijk spaarrekeningen

Grens negatieve spaarrente omlaag

Ander slecht nieuws: bij alle grootbanken is de grens waarboven je een negatieve rente betaalt over je spaargeld fors verlaagd. Stond die grens bij het invoeren nog op bedragen als € 1.000.000 en € 2.500.000... inmiddels moet je al betalen voor saldi boven de € 100.000 en € 150.000.

Geen last bij goede spreiding

Nu heb je als verstandige spaarder natuurlijk niet méér dan € 100.000 bij één bank staan, want dan zit je boven het grensbedrag van het depositogarantiestelsel. Heb je een groter spaarkapitaal, dan heb je dat - als het goed is - gespreid over meerdere banken. Of beter gezegd: meerdere bankvergunningen. Maar toch.

Spaargeld spreiden

Kosten voor gemiddelde spaarder?

Bovendien is het maar de vraag of het hierbij blijft, of dat de banken nog verder gaan en ook kosten gaan rekenen bij gemiddelde spaarders. Vanuit Den Haag wordt het niet verboden dus wie weet wat er gaat gebeuren?

Nieuwe spaarbank met hoge rente

Is er dan ook goed nieuws? Ja! Er is een nieuwe spaarbank in aantocht die - zoals het er nu naar uitziet - direct bovenaan gaat komen in de ranglijst van de vrij opneembare spaarrekeningen.

Details kunnen we nog niet delen... maar houd onze nieuwtjes in de gaten, zodra we meer mogen vertellen doen we dat direct! Hier, maar natuurlijk ook via onze Update Sparen in je mail. Ben jij daarvoor al ingeschreven?

Aanmelden Update Sparen

Hogere depositorente bij CKV Bank

Bovendien zien we ook weer eens een renteverhóging langskomen. De Belgische CKV Bank doet weer eens mee bij de depositorentes - dat kan misschien interessant voor je zijn.

Verhoging depositorente CKV Bank

Deposito als alternatief

Misschien heb je nog niet vaak nagedacht over de mogelijkheden van een deposito. Of vond je het renteverschil niet groot genoeg om je geld voor een tijdje vast te zetten. Afhankelijk van wat je verwacht van de ontwikkeling van de spaarrente - en of je jouw spaargeld vrij opneembaar wilt houden - kan een deposito voor één of een paar jaar best een idee zijn. 

Vergelijk depositorentes

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 2 juli 2021

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.