21 augustus 2020

Het is alweer anderhalve maand geleden, begin juli, dat CKV besloot om via het internationale spaarplatform Raisin een depositorente aan te bieden van 1% voor 1 jaar vast. Heb jij die kans al benut?

Goed idee maar toch vergeten

Ik nog niet. Dacht er toen serieus over na, en toen is het weer uit m'n hoofd gevlogen. Zo gaat het vaak: je ziet iets waarvan je denkt: "goed idee!", om het vervolgens toch weer te vergeten. Zonde als dat goede idee wel echt een goed idee was toch? Dan is het hoog tijd om wakker te worden!

Wakker worden! Rente wekker!

Babbelen over spaargeld en spaarrente

Het is niet zo dat ik met mijn man heel vaak over geldzaken praat. Toevallig deden we dat vorig weekend wel - vraag me niet waarom, maar het ging over spaargeld en de spaarrente.

Rente bij Nationale Nederlanden

Naast onze gezamenlijke financiën hebben we ook allebei onze eigen rekeningen, dus hij ging kijken wat de rente eigenlijk is die hij op zijn spaarrekening bij Nationale Nederlanden (NN) krijgt. Ik waarschuwde hem al dat het niet veel zou zijn... en inderdaad, de rente staat daar op 0,07%. Niet de laagste van Nederland, lang niet, maar ook niet de hoogste spaarrente.

Rente bij Argenta

Maar - hoger dan de Belgische bank Argenta, waar ik geld heb staan. Die deed het altijd prima in de vergelijkingen, maar nu niet meer met 0,05%. Tijd om daar iets aan te doen, om maar weer eens van spaarbank te veranderen...

Hoogste spaarrente voor vrij opvraagbaar geld

Waar gaat dat geld dan naartoe? Voor vrij opvraagbaar is dit de top 3 van dit moment:

Check de actuele spaarrente

Spaarrekening bij LeasePlan Bank

De hoogste rente onder het Nederlandse garantiestelsel vind je bij LeasePlan Bank met 0,15%. Daar heb ik ook een rekening dus daarheen overboeken ligt redelijk voor de hand. Maar ja, het is wel de nummer 3, niet de nummer 1.

Lloyds Bank... uit Duitsland?

Daarboven staat Lloyds Bank. Klinkt Engels maar het vlaggetje is van Duitsland... hoe zit dat? Dat heeft te maken met de Brexit - Lloyds heeft in de aanloop daar naartoe besloten haar activiteiten voor de rest van Europa over te hevelen naar een Duits vehikel. En dus valt het spaargeld bij Lloyds Bank vanuit Nederland onder de spaargarantie van Duitsland. Met een rente van 0,2%... best interessant wat mij betreft. De Duitsers durf ik wat garantiestelsel betreft wel te vertrouwen.

Rekening openen bij Lloyds Bank

Bigbank maar niet - Icesave trauma

Dat zit anders voor Estland: ook al biedt Bigbank ruim de hoogste rente voor flexibel sparen met 0,3% - ik ga m'n geld niet naar Estland brengen. Heb een Icesave trauma, daar begin ik niet meer aan.

Spaarrente 0,2% of een deposito met 1%...

Lloyds Bank lijkt me voor vrij opvraagbaar spaargeld een leuke optie om mee aan de slag te gaan. "Maar die rente van 0,2% is toch gewoon nog net niks," babbelde ik tegen manlief. "Wist je dat je bij CKV Bank 1% kunt krijgen als je het geld voor 1 jaar vastzet?" Waarom heb ik daar nog niets mee gedaan eigenlijk?

Vertrouwen in spaargarantie België

CKV Bank is een Belgische bank, het geld dat je daar stalt komt dus te vallen onder de Belgische spaargarantie. Durf je daarop te vertrouwen - het depositogarantiestelsel van België? Zo ja, dan is er eigenlijk geen reden om dat niet te doen met geld dat je toch het komende jaar niet nodig hebt.

Regelen via Raisin

Je hoeft niet eens zelf contact op te nemen met de Belgen. Het openen van een deposito bij CKV Bank vanuit Nederland loopt via het internationale spaarplatform Raisin. En weet  je... daar krijg je ook nog een bonus als je er voor het eerst een rekening opent.

Raisin sparen welkomstbonus

Dat maakt het ook nog wel eens extra interessant. Stel, je hebt € 10.000 waarvan je weet dat je het niet nodig zult hebben komend jaar. Dan kun je het dus wegzetten bij CKV Bank in België tegen een rente van 1%. Daar komt dan een welkomstbonus van € 50,= bij... zet dat af tegen de € 10.000, dat is 0,5%. Heb je dus eigenlijk een rente van 1,5% voor dat jaar! Heb je € 40.000 om te stallen, dan kom je uit op 1,25%. Bij € 5.000 is het 1,4%. Klinkt toch een heel stuk beter dan 0,15% of 0,2%. Toch?

Deposito openen bij CKV Bank

Deel via uw social media

Foto van Anneke Ranzato

Anneke Ranzato
Geschreven op vrijdag 21 augustus 2020

VanSpaarbankVeranderen.nl maakt gebruik van Cookies.